Cazare - Zona Transfagarasan

Transfagarasan – drumul DN7C – incepe in comuna Bascov din judetul Arges de langa orasul Pitesti, in directia orasului Curtea de Arges si se termina la intersectia cu drumul DN1 intre Sibiu si Brasov, in apropierea comunei Cartisoara, avand o lungime de 151 km.

Transfagarasanul este unul din cele mai spectaculoase drumuri din Romania, numit și „drumul din nori”, care leaga regiunea istorica a Munteniei cu Transilvania.

Traseul asfaltat Transfagarasan construit peste Muntii Fagaras ofera peisaje unice pentru orice turist strain sau roman, de aceea aceasta este foarte vizitat in perioada din an in care este deschis. Soseaua ajunge la 2042 m altitudine, fiind a doua dupa Transalpina din Muntii Parang iar lungimea soselei Transfagarasan este de doar 152 km, insa desele serpentinele, cele 27 de poduri si viaducte, precum si peisajul mirific dau impresia unui traseu interminabil.

Soseaua Transfagarasan imbratiseaza in drumul sau cateva vestigii ce taie rasuflarea oricui: porneste de la hidrocentrala situata in Masivul Cetatuia si Barajul Vidraru, iar in apropierea cetatii Poienari, urca in serpentine trecand pe langa cascada Capra. Ajuns in Tunelul Balea (cel mai lung din Romania), soseaua Transfagarasan coboara tot in serpentine catre rezervatia naturala Golul Alpin, Lacul si Cascada Balea, fiind statiunea la situata la cea mai mare altitudine din Romania.