Cheile Turzii din judetul Cluj« inapoi

Unul dintre cele mai importante defilee ale Transilvaniei, Cheile Turzii sunt un adevarat monument al naturii. Aflate la doar 12 km de orasul Turda acestea sunt un obiectiv natural ce nu trebuie ratat. Acestea sunt vizibile si de pe autostrada Transilvaniei, imediat cum treci de localitatea Campia Turzii.

Sunt localizare la iesirea din Turda spre directia Alba Iulia, se face la dreapta spre localitatea Mihai Viteazul. Imediat dupa ce se termina localitatea se formeaza un drum la dreapta ce duce spre Cheia. De aici drumul serpuitor duce direct spre chei, chiar daca la un moment dat din cauza dealurilor ai impresia ca te indepartezi.

Distanta dintre Tuda si Cheile Turzii este de circa 13 km si se poate parcurge cu masina in aprox. 25-30 min, iar de la Cluj Napoca este de 45 km si se poate parcurge cu masina in circa 1h pe drumul DN1.


Cheile Turzii s-au format prin erodarea rocii de calcar de catre apa curgatoare ce le strabate, raul Hășdate. Cheile au o lungime de 2.900 m si o inaltime a crestelor si peretilor de pana la 300 m.

Cheile Turzii adapostesc peste 1.000 de specii de plante È™i animale, unele reprezentând elemente rare, precum usturoiul salbatic, acvila de stanca si multe altele.

Informatii si poze preluat de pe ClujTravel.com

Alte obiective turistice: