Cazare Galati

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Zone
Facilitati
Facilitati in camera

Cazare Galati

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.
Cazare Galati

Orasul Galati este una dintre cele mai importante orase din Romania din puct de vedere economic. Este avantajat de pozitionarea sa pe Dunare, cea mai importanta artera comercial – fluviala europeana.

 

Economia este in continua crestere, fiind cel mai mare complex de porturi fluviale pe Dunare deservind cele trei mari ramuri industriale existente. Ramura industriei metalurgice produce mai mult de jumatate din productia de otel, laminate, tabla si benzi laminate la rece Romaniei. Indrustria navala furnizeaza flotei fluviale si maritine barje, vrachiere, mineraliere, remorchere, petroliere si platforme de foraj marin. Cea mia mare partea o ocupa Zona Libera Galati, fiind un punct strategic in zona de est a orasului, care cuprinde toate caile de comunicatie rutiere, feroviare mixte si navale. Aici se gasesc cel mai mare combinat siderurgic din Romania, Arcelor Mittal SA, Arabesque SA, avand principalul obiectiv comertul cu materiale de constructii, Electrocentrale SA, Damen SA, Navrom SA si alte firme importante. De asemenea, in Galati exista singurul parc de software din Romania inaugurat in 2004, avand un numar de 31 de firme dintre care Oracle, HP, Microsoft si Sun.

 

Invatamantul superior este asigurat de Universitatea Dunarea de Jos prin cele 16 facultati care pregatesc studenti pentru ciclurile de studii universitare de licenta, masterat si doctorat. Printre specializarile prezente se numara Facultatea de Mecanica, Litere, Arhitectura Navala, Automatica, Calculatoare, Inginerie Electrica si Electronica, Arte si Istorie.

 

Fiind vorba de o dezvoltare mare pe partea economica si industriala s-a dezvoltat si partea de turism. Au fost infiintate noi unitati de cazare care corespund cererilor fiecarui tip de turist. Conform Ministerului Turismului in Galati exista 32 de unitati de cazare impartite in hoteluri, vile si pensiuni turistice. Astfe, exista un hotel si o unitate de tip casute de camping clasificate la o stea, 9 hoteluri, pensiuni turistice si vile de 2** (stele), 17 hoteluri, pensiuni turistice si vile care ofera servicii de 3*** (stele), 3 hoteluri clasificate la 4**** (stele) si un hotel cu servicii si acomodare de 5***** (stele).

 

Transportul rutier si aerian

Un oras cu un santier naval si port mineralier, Galatiul a dezvoltat o infrastructura de transport care sa acopere cererile calatorilor si a turistilor. Astfel, acesta dispune de calea ferata, drumuri nationale care il leaga de orase importante, trasport urban, national si international.

 

Orasul Galati dispune de toate cele trei mijloace de transport in comun: autobuz, tramvai si troleibuz. Cele 137 de autobuze, 13 troleibuze si 62 de tramvaie asigura necesarul zilnic pentru trasportul calatorilor pe cele 39 de rute care acopera suprafata intregul oras. Exista, de asemenea, si 13 linii de microbuze, care intregesc harta transporturilor pentru o mai buna acoperire a nevoilor.

 

Reteau de taxiuri este formata din mai multe firme de taxi, care au preturi incepand de la 1.29 RON/km. Printre acestea se numara Taxi Luciano (0236.966, 0740.671.154), Taxi Albertini (0236.945), Taxi Samatax (0236.943) si Taxi Lasimar (0236.946, 0755.946.946).

 

Cele mai importante autogari din Galati, Autogara Dumitru langa gara mare, Autogara Dunarea la iesirea spre Tecuci si Autogara Traian in Bariera Traian, la iesirea spre Barlad, ofera calatorilor rute interne regulate spre Sibiu, Brasov, Piatra Neamt, Iasi, Bucuresti, Constanta, Calarasi sau Tulcea. Destinatiile internationale deservite de autobuzele care pleaca din cele trei autogari sunt Italia, Franta, Ungaria, Austria, Anglia, Rep. Moldova, Bulgaria, Spania, Olanda, Belgia, Germania si Slovenia.

 

Orasul cu cea mai infrastructura feroviara, avand un triaj cu 42 de linii, dispune de o gara care ofera facilitati diverse calatorilor: restaurante, farmacii, bar si o biblioteca publica. Zilnic trec peste 50 de trenuri de calatori cu destinatii spre Bucuresti, Brasov, Iasi, Targu Mures, Buzau, Adjud, Tecuci si Constanta. Operatorul privat Transferoviar Calatori acopera transportul calatorilor pe segmentul Galati – Barlad.

 

Drumurile nationale care strabat oratul Galati sunt DN2 dinspre Buzau si DN26 dinspre Murguri. Desi in Galati a functionat un aeroport pana in anii 1948, in prezent orasul nu dispune de acest mijloc de transport. Cele mai apropiate aeroporturi fiind la Bacau si Constanta care deservesc traficul aerian intern si international.


Obiective turistice si institutii

Orasul Galati este un oras incarcat cu o istorie bogata, in special datorita asezarii acestuia pe Dunare, cea mai importanta artera comercial – fluvial europeana. Aici se gasesc nenumarate statui si busturi ale oamenilor importanti din istoria tarii, cladiri istorice construite in secolul al XIX – lea si monumente dedicate eroilor, printre care regasim statuia lui A. I. Cuza, I. L. Caragiale, Geroge Enescu, Mihai Eminescu, Anghel Saligny, monumentul Eroilor Revolutiei, Eroilor Contemporani, Progresului si Armatei Rosii.

 

Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii are in componenta sa un planetariu cu o cupola cu un diametru de 7 metri, un acvariu ce are ca tematica ihtiofauna rara si foarte rara din bazinul hidrologic al dunarii, fauna Marii Mediterane si pesti exotici, iar pe o suprafata de 18 hectare se intinde Gradina Botanica care domina malul stang al Dunarii.

 

Muzeul de Arta Viziuala a fost primul de acest gen deschis in Romania. Muzeul deschis in 1967 prezinta arta contemporana romaneasca prin cele 400 de lucrari existente in salile de expunere si in aer liber.

 

Biserica fortificata Sfanta Precisa reprezinta cea mai veche constructie din Galati de pe vremea domniei lui Vasile Lupu. Arhitectura romaneasca prezinta elemente specifice prin turnul – clopotnita cu doua niveluri, prevazuta cu o camera pentru ascunderea valorilor, doua metereze si o usa de acces. Aceasta a fost arsa in 1771 de catre otomani, distrusa in razboaiele ruso-otomano-austriece din 1735-1739 si 1769-1774, distrusa si jefuita in 1821 tot de catre otomani. Catedrala Arhiepiscopala Dunarea de Jos a fost construita intre anii 1906 – 1917, piatra de temelie fiind pusa de catre printul Ferdinand si regina Maria. A fost realizata in stil muntenesc dupa planurile arhitectilor Petre Antonescu si Stefan Burcus.

 

Timp liber

Orasul Galati dispune de trei teatre, care prezinta diferite genuri de spectacole. Teatrul Dramatic Fani Tardini are un repertoriu cu profil dramatic, cu o trupa permanenta alcatuira din 25 de actori, 2 regizoti si un scenograf. De asemenea, pe scena teatrului evolueaza actori cunoscuti pe plan national, dar si regizori, scenografi si compozitori cu care colaboreaza teatrul. Sala proprie are 300 de locuri si o scena de tip italian. Teatrul Gulliver se adreseaza in special copiilor, fiind un teatru de copii infiintat la 1 octombrie 1952. In fiecare an Festivalul Gulliver transforma orasul Capitala Teatrului de Marionete. Teatrul Liric Nae Leonard a fost infiintat in 1956 organizand in fiecare an Zilele Muzicale Galatene.

 

Cinefilii sunt asteptati la Cinematograful Seven Cafe, care permite vizionarea filmelor romanesti si internationale, atat in format 2D cat si 3D.

 

Parcurile si zonele de agrement ocupa un loc important in Galati. De-a lungul timpului au fost amenajate mai multe astfel de locuri pentru ca locuitorii si turistii sa aiba parte de momente de liniste in mijlocul naturii. Una dintre cele mai reprezentative zonle ale Galatiului o reprezinta faleza Dunarii, unde au loc frecvent concerte muzicale si intreceri sportive. Un punct de vedere excelent asupra Lacului Brates, a Reviziei de Vagoane, a Santierului Naval si a garii principale o reprezinta Gradina Publica. Aceasta a fost amenajata in 1862, fiind marita la 12 ha sub administratia lui Alecu Moruzzi. Alte parcuri existente in Galati sunt Parcul Municipal Mihai Eminescu, Poarcul Carol I, Parcul Closca, Parcul Rizer, Parcul Libertatii si Parcul Spicu.

 

Iubitorii de cumparaturi pot petrece o dupa amiaza in Dunarea Center Mall, care isi asteapta vizitatorii cu diverse magazine de imbracaminte, incaltaminte, bijuterii, articole sportive, cosmetice si lenjerie.