Cazare Ramnicu Valcea

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Zone
Facilitati
Facilitati in camera

Cazare Ramnicu Valcea

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.
Cazare Ramnicu Valcea

Prezentare

Râmnicu Vâlcea, reședința județului Vâlcea, se află așezat pe partea dreaptă a râului Olt, în partea de nord–est a Olteniei. Prima atestare documentară a sa a avut loc în 1338, printr-un act dat de Mircea cel Bătrân. Populația este formată preponderent de comunitatea română, dar există un procentaj mic de locuitori de etnie rromă, maghiară și alte naționalități.

Educație

Învățământul superior este reprezentat de filiala unei universități din Pitești. Universitatea Constantin Brâncoveanu oferă specializare în Management, Marketing și Afaceri.

Turism

Potrivit Ministerului Turismului în Râmnicu Vâlcea există 44 de unități de cazare. Acestea sunt împărțite conform clasificării în hoteluri, hosteluri și pensiuni turistice, oferind un loc de ședere pentru toate gusturile, la prețuri diverse.

Transportul rutier și aerian

Transportul public în Râmnicu Vâlcea este asigurat de rețeaua de autobuze și maxi–taxi. Acestea acoperă o mare parte din suprafața orașului. Firmele de taxi Dream (0250.949), Alpin (0250.944) Prosperity (0250.943) și Gold (0741.11.44.00) asigură transportul rapid și confortabil al pasagerilor, în special pe zonele neacoperite de transportul local.

Transportul intra și interjudețean este deservit de autobuze și microbuze, care au curse directe și regulate spre orașe precum Baia Mare, Cluj-Napoca, București, Constanța, Timișoara, Oradea sau Brașov.

Gara din Râmnicu Vâlcea este cea mai importantă gară a județului Vâlcea, aflându-se pe secția secundară 201 Piatra Olt–Podu Olt. Prin aceasta trec zilnic trenuri care fac legătura cu orașele Sibiu, Craiova, București, Brașov și în weekend spre Cluj-Napoca.

Există un drum european, E81, spre granița cu Ungaria și trei drumuri naționale, DN7 spre București, DN64 spre Caracal, DN67 spre Târgu Jiu care trec prin orașul Râmnicu Vâlcea asigurând transportul rutier facil spre orașe importante.

 

Obiective turistice și instituții

Primul muzeu din Râmnicu Vâlcea a fost înființat în anii 1949–1950. Datorită extinderii și dezvoltării, acesta a fost denumit Muzeul Județean Vâlcea și a fost organizat ca un complex cultural care are în structura sa organizatorică un număr de 9 unități muzeale.

Muzeul de Istorie a județului Vâlcea conține colecții permanente dispuse cronologic, dezvăluind vizitatorilor anii de viețuire neîntreruptă în aceste locuri.. Muzeul de Artă Casa Simian reunește lucrări valoaroase de pictură și sculptură românească, obiecte de artă veche, icoane și obiecte de cult, lucrări de grafică, desene și acuarele. Casa memorială dedicată poetului Anton Pann este amenajată în trei încăperi care cuprind interiorul unei modeste locuințe de târg, mobilier pictat, lucrări muzicale, culegeri de folclor, poezii și povestiri ale lui Anton Pann.

Catedrala Arhiepiscopală a Râmnicului se află în Râmnicu Vâlcea, fiind construită între anii 1850–1856 de către Calnicul de la Cernica. Biserica, ridicată din ziduri masive în formă de cruce, a fost pictată de marele artist Gheorghe Tattarescu în stil renascentist, iar catapeteasma este lucrată din lemn de tei masiv.

De asemenea, în Râmnicu Vâlcea se întâlnesc câteva busturi și statui ale oamenilor importanți din istorie.

Timp liber

Pe scena celor două săli de teatru din Râmnicu Vâlcea sunt prezentate spectacole susţinute de artişti locali, cunoscuţi pe plan naţional. Teatrul Anton Pann a fost înfiinţat în mai 1990 prin decizia Prefecturii Vâlcea. Trupa teatrului a participat, de-a lungul timpului, la numeroase festivaluri şi a colaborat cu mari regizori care pot exploata artistic potenţialul trupei.

Sala multifuncţională a cinematografului Geo Saizescu este folosită pentru proiecţii de filme şi scenă pentru actorii Teatrului Municipal Ariel.

Unul dintre cele mai vechi parcuri din ţară se află în Râmnicu Vâlcea. În parcul Zăvoi, înfiinţat în 1850, se poate face o plimbare pe malul lacului Zăvoi şi se pot vizita obiective turistice precum Fântâna lui Turbatu, monumentul domnitorului Barbu Ştirbei şi sediul teatrului Ariel. Al doilea parc al oraşului, Parcul Mircea cel Bătrân, ascunde obiective turistice care nu trebuie ratate. Aici se găsesc statuia domitorului Mircea cel Bătrân, casa Socoteanu, Palatul Copiilor şi Statuia Independenţei.

O plimbare până la Grădina Zoologică vă va dezvălui lumea animalelor prin specii care trăiesc în America Centrală şi America de Sud, Europa, Australia şi Africa.