Cazare Sibiu

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Zone
Facilitati
Facilitati in camera
Cazare Sibiu

Sibiul este un oraș plin de istorie, unde pe fiecare străduță descoperi o parte din particularitățile care le deosebește de celelalte orașe istorice. Multiculturalitatea prezentă, reprezentată de comunități de români, maghiari, germani, rromi și evrei, diversitatea religioasă și stilurile de viață diferite oferă orașului o aură specială. Cu o puternică amprentă medievală, Sibiul este orașul perfect unde poți descoperi istoria Transilvaniei și să asiști la o dezvoltare urbanistică, economică și socială începută în secolul al XX – lea.

Fiind un oraș în plină dezvoltare economică s-a pus accentul pe creșterea nivelului de educație, astfel au fost înființate universități precum Universitatea “Lucian Blaga”, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Universitatea Romano-Germană, Universitatea Alma Mater, și au fost deschide filiale ale universităților importante precum Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca și Universitatea Dimitrie Cantemir din București. Numărul studenților depășește cifra de 28.000.

 În b împreună cu orașul Luxemburg, astfel că turismul a avut o creștere foarte mare, un număr mare de turiști fiind prezenți la manifestările culturale care au avut loc aici. De asemenea, Sibiul și împrejurimile sale sunt una dintre cele mai vizitate locuri din România. Conform Ministerului Turismului Sibiul oferă 121 de unități de cazare împărțite în hoteluri, pensiuni, vile, apartamente în regim hotelier și hosteluri. Majoritatea sunt pensiuni și hoteluri de 2 și 3*** (stele), dar sunt prezente și 11 pensiuni și hoteluri de 4**** (stele) și un hotel de 5***** (stele).

  

Transportul rutier și aerian

Un oraș de o asemenea importanță din punct din de vedere istoric, deși cu distanțe relativ mici între limitele sale, are o infrastructură de transport foarte bine concepută, astfel încât să faciliteze circulația călătorilor și să acoperere o suprafață cât mai mare, iar distanța dintre punctele importante ale Sibiului să fie cât mai repede parcursă.

 Transportul urban de călători se realizează prin autobuze și tramvaie, care deservesc 22 de rute de circulație dintre care 3 linii principale, 9 linii secundare și 9 linii profesionale. Există, de asemenea, o linie de tramvai până în Rășinari și o linie de autobuz până în Păltiniș. Rețeaua de taxiuri vine să suplimenteze transportul public asigurând prin cele cinci firme de taxiuri, Emilian (0269.942), Negoiu (0269.924), Pronto (0269.949), Star (0269.953) și Taxi 963 (0269.963), un transport rapid cu prețuri începând de la 1,5 RON/km.

 Pentru transportul intern și internațional se poate opta pentru autobuze și microbuze, cu plecări din autogările prezente în Sibiu, sau pentru transportul aerian oferit de Aeroportul Internațional Sibiu. Din autogara Atlassib se pot lua curse directe spre orașele Alba Iulia, Făgăraș și spre Franța, Italia, Olanda și Cehia, din autogara Q7 sunt curse spre București, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Râmnicu Vâlcea și Spania, iar din Autogara 1 spre Mangalia, Brașov, Satu Mare și curse intrajudețene. Aeroportul oferă curse spre Timișoara, București, Munchen, Viena și Stuttgard.

 Sibiul reprezintă una dintre cele mai importante noduri de cale ferată din Transilvania, fiind asigurate legături cu București, Râmnicu Vâlcea, Mediaș, Sighișoara, Brașov, Alba Iulia, Târgu Mureș, Timișoara, iar în sezonul estival și cu Constanța. Există și un operatr privat care oferă legături spre Alba Iulia, Blaj, Mediaș, Podu Olt, Sighișoara și Odorheiu Secuiesc.

 Pe cale rutieră sibiul este străbătut de drumul european E68, care face legătura dintre Brașov și Ungaria, și E81, care duce în Ucraina. Pe drumurile naționale DN1, DN7 și DN14 se poate ajunge la București, Sighișoara, Brașov, Pitești, Arad, Oradea sau Alba Iulia.

 

 Obiective turistice și instituții

Sibiul este un important oraș turistic din România, fosta Capitală Europeană a Culturii, în 2007, cu o istorie bogată, predominată de centrul istoric foarte bine păstrat. Aici se înființează primul muzeu, Muzeul Brukenthal, prima grădină zoologică, prima farmacie și prima fabrică de hârtie din România.

 Complexul muzeal ASTRA a luat naștere în 19 august 1905, fiind fondată de Asociațiunea Transilvaniană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român. în 1960 se începe amenajarea muzeului în aer liber pe o suprafață de 96 ha. Astăzi, pe un circuit expozițional de peste 10 km sunt amenajate 6 sectoare tematice, care cuprind 340 de construcții originale cu 19.000 obiecte și surprind aspecte din viața omului de zi cu zi și activități precum agricultura, creşterea animalelor, apicultura, pescuitul şi vânatul. Complexul ASTRA cuprinde și Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească, înființat în anul 1997 cu scopul de a conserva și promova patrimoniul cultural material și imaterial aparținând minorității sașe.

 Muzeul Brukenthal este cel mai vechi muzeu din România, având la bază colecțiile baronului Samuel von Brukenthal și Palatul Bruckenthal. Galeria de Arta, cuprinde cele două expoziții de bază, Pinacoteca Brukenthal și Galeria de Artă Națională, cărora li se adaugă, la etajul II, spațiile destinate expozițiilor temporare. Cabinetul de Stampe, fondat de baronul Samuel von Brukenthal, este cel mai vechi din țară. El deține gravuri din secolele XVI - XVIII, cât și grafică românească modernă și contemporană, însumând peste 12.000 de piese. Muzeul are în componența sa Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie a Farmaciei și Muzeul de Arme și Trofee de Vânătoare.

 Fiind orașul cu prima farmacie atestată documentar de pe teritoriul României a fost înființat Muzeul de Istorie a Farmaciei. Cele trei secții de bază a muzeului prezintă Oficina, componenta de bază a unei farmacii, Laboratorul, care prezintă echipamente de laborator precum balanțe, mojare, piese pentru tablete și metalice, site, filtre și sticlărie de laborator, și colecția de Homeopatie, care ilustrează tradiția terapiei homeopate la Sibiu. Cele peste 6.600 de piese din secolele 16 – 19 provin din 67 de surse, și anume farmacii, oficii farmaceutice, instituții medicale și persoane particulare, din 32 de localități din țară.

 Cele două piețe centrale ale Sibiului, Piața Mare și Piața Mică, ascund adevărate clădiri istorice cu arhitecturi deosebite, dar și obiective turistice care merită vizitate de toți turiștii. Una dintre atracțiile principale o reprezintă Podul Minciunilor, cel mai vechi pod metalic din România. Acesta leagă două piețe cunoscute din Sibiu, Piața Mică și Piața Huet. Există mai multe legende legate de denumirea podului, însă cea mai cunoscută legendă este că podul are urechi și o putere greu de imaginat astfel că, la fiecare minciună auzită, el începe să geamă din toate încheieturile și se prăbușește, aducând mincinosul cu picioarele pe pământ.

 Fiind un oraș fortificat în trecut, au fost construite turnuri de apărare pe centurile de fortificație. Cel mai cunoscut și vizitat turn al vechii cetăți este Turnul Sfatului, care face trecerea dintre Piața Mică și Piața Mare. Turnul este amenajat pentru diferite expoziții, iar de la etajul superior se poate admira panorama asupra întregului oraș.

 Orașul Sibiu dispune de numeroase biserici, Biserica Ursinelor, Biserica din Groapă, Biserica Franciscană și Biserica Evanghelică, care atestă multiculturalitatea care a existat și este prezentă și în zilele noastre. Una dintre cele mai impresionante și frumoase clădiri din Sibiu, Biserica Evanghelică, a fost ridicată pe locul unei vechi biserici romanice. Cu o înălțime de 73,43 m turnul bisericii este cel mai înalt turn din Transilvania. Cele patru turnuleţe pe colţuri semnifică dretul de condamnare pe care îl avea oraşul. Biserica dispune de o orgă, cea mai mare din sud-estul Europei.

 

Timp liber

Sibiul este cunoscut pentru numeroasele festivaluri care sunt ținute aici. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (F.I.T), considerat cel mai mare festival de teatru din sud-estul Europei, are loc în fiecare primăvară, când orașul se transformă într-o scenă uriașă cu artiști din toate colțurile lumii ce prezintă spectacole de teatru, dans, muzică, circ şi instalaţii în peste 60 de spaţii de joc, printre care pieţe publice, biserici, situri istorice, pub-uri, dar şi clasicele săli de spectacol. Pentru a evidenția istoria medievală bogată în fiecare an sunt organizate festivaluri cu teme medievale și festivaluri cu teme artistice precum Festivalul Internațional de Jazz, Festivalul Cântecelor Munților, Festivalul Artei Lirice, Festivalul Artmania, Festivalul Jazz & More. De asemenea, se organizează anual două târguri, Târgul Olarilor și Târgul de Crăciun.

 Fiind un oraș cu o cultură bogată sunt prezente teatre unde sunt reprezentații cu artiști locali și naționali. Vizitatorii și localnicii se pot bucura de un spectacol de teatru în cele trei teatre puse la dispoziție, Teatrul Național Radu Stanca, Teatrul Gong și Teatrul de Balet. De asemenea, Filarmonica de Stat susține concerte somfonice, dar și celebri interpreți străini pot fi ascultați în sala Thalia, sediul filarmonicii.

O plimbare prin Pracul Sub Arini oferă un prilej bun de relaxare. Acesta are o suprafață de 22 de hectare, unde se pot admira 68 de specii vegetale și 95 de specii de păsări sedentare sau migrătoare. Tot pentru relaxare, lângă parc se găsesc și o varietate de posibilități pentru practicarea sportului. Sunt amenjate terenuri de tenis, terenuri de baschet, care se găsesc lângă parc, iar pentru înot sunt puse la dispoziția doritorilor un complex acvatic cu bazin de înot și saune, și un ștrand în aer liber.

Iubitorii de cumpărături pot petrece o după amiază relaxantă în Shopping City Sibiu, unde sunt magazine dintre cele mai variate, cât și un hipermarket, saloane de înfrumusețare și un food court. Pe care doresc să vizioneze un film în oraș Cinema Arta îi așteaptă cu cele mai noi filme la prețuri foarte bune. Doritorilor de distracție le sunt puse la dispoziție cluburi și cafenele cochete, care se găsesc în special în centrul vechi al orașului.