Vulcanul Balta Dracului - Covasna

Situandu-se in Covansa, devenind reprezentativa pentru oras, Balta Dracului este un obiectiv turistic care a devenit faimos din doua motive pentru Romania. 

Primul motiv este pentru ca aceasta si-ar fi shimbat locatia geografica fata din anii 1700 unde se gasea mai spre nord, acum putand fi vizitat spre centrul orasului. Fiind de fapt un vulcan de noroi si emanatii de sulf si avand caracteristicile unui cazan care fierbe tot timpul, oamenii au crezut ca acesta ar fi intretinut de catre focurile din adancuri unde erau pedepsiti oamenii. 

Acest vulcan in miniatura este asociat cu Vulcanii Noroiosi, principala proprietate mineralogica a Baltii Dracului este dioxidul de carbon spre deosebire de noroiosi unde principalul factor este gazul metan. Acesta a si erupt in repetate randuri de-alungul timpului, ultima mare eruptie fiind in anul 1984. Locul este amenajat pe Strada Libertatii in Parcul Covasna, nu departe aflandu-se si alte cateva izvoare naturale unde oamenii recolteaza apa pentru tratamente de inima saureumatism.

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Vulcanul Balta Dracului - Covasna

1 proprietati