Turnul porții Forkesch din Mediaș - Sibiu

Mediaș este un oraș extrem de vechi din România, care a fost atestat încă din anul 1267 și care are, în prezent, peste 50.000 de locuitori pe teritoriul său. De fapt, este știut faptul că Mediașul a fost construit peste un vechi castru roman, datorită inscripțiilor de pe fragmentele ceramice cu sigla Legiunii a XIII-a Gemina. Aceasta era recunoscută ca fiind o legiune de elită din cadrul Imperiului Roman, care a existat încă din anul 57 î.Hr. până la începutul secolului al IV-lea d.Hr. Aceasta este de o importanță istorică deosebită deoarece legiunea a fost recrutată și inițiată de nimeni altul decât celebrul Iulius Caesar.

Turnul porții Forkesch face parte din sistemul de fortificație al orașului medieval Mediaș, unul dintre cele trei turnuri care încă mai rezistă la testul timpului și în ziua de astăzi. După mai multe atacuri efectuate de popoarele cuceritoare, cei de la conducerea marilor orașe din România trebuiau să găsească noi metode de a proteja locuitorii de războaiele iminente. Astfel, în anul 1490, s-a decis construirea sistemului de fortificație care avea ca scop protejarea întregii vechii cetăți. Astfel, după 44 de ani de construcții, au fost ridicate trei turnuri principale, printre care și Turnul Porții Forkesch. Acesta are un vârf cu o formă piramidală și este întins de-a lungul a trei etaje. Deși conținea și un ceas cu gong care a funcționat timp de multe secole, el a încetat să mai își mai efectueze rolul la începutul secolului al XVIII-lea.

Datorită tuturor investițiilor care au avut loc pe meleagurile Mediașului, acesta a devenit la scurt timp după finalizarea structurii de fortificație sediul judelui regal al celor două scaune. Astăzi, turnul poate fi admirat doar din exterior, porțile sale fiind, cel puțin pentru moment, închise pentru public.

Date de contact:

Adresă:                                   Piața Castelului, Mediaș

Coordonate GPS:                   46.16525 // 24.35130

Surse:                                     glascomun.info

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Turnul porții Forkesch din Mediaș - Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.