Teatrul Național Mihai Eminescu din Timișoara – județul Timiș

Teatrul Național Mihai Eminescu din Timișoara a fost inaugurat în anul 1875, pe data de 22 Septembrie, iar construcția a fost realizată de către arhitecții Helmer și Fellner, după aproximativ 4 ani de la începerea proiectului. Deși teatrul a fost construit inițial pentru a găzdui spectacole, el nu a funcționat ca o astfel de instituție până în anul 1945, când Ministerul Artelor aprobă înființarea primei secții de teatru profesionist de pe teritoriul orașului.

De-a lungul anilor, compania teatrală a avut mai multe nume, până în 1966 fiind știut ca și Teatru Muncitoresc al Poporului, după 1966 a devenit Teatrul de Stat „Matei Millo”, iar 5 ani mai târziu a primit rangul de Teatru Național din partea autorităților române. Până în anul 2007, Teatrul Național a fost găzduit de Palatul Culturii, o clădire veche și emblematică din Timișoara. Dar, după mai multe presiuni din partea celor din management, a fost aprobată dezvoltarea unei noi secții, într-o sală de sport veche ce necesita un proces amplu de renovare și reabilitare. Cu toate acestea, la sfârșitul anului 2010, Teatrul Național deschide o nouă secție în fosta sală de sport nr. 2, dar și o nouă sală studio în anul 2009, care se află în interiorul Palatului Culturii.

Teatrul Național Mihai Eminescu se află în centrul Timișoarei pe strada Mărășești numărul 2 și este deschis de luni până vineri, iar agenția care se ocupă de vânzarea biletelor este deschisă de luni până vineri, între orele 15:00 și 19:00. Dacă dorești să verifici ce spectacole au la dispoziție, este recomandat să intri pe site-ul lor, deoarece ei dispun de o platformă foarte bine optimizată și extrem de ușoară de folosit pentru orice tip de utilizator.

Date de contact:

Adresă:                                               str. Mărășești nr. 2, Cod: 300086, Timișoara, jud. Timiș

E-mail:                                               tntm.office@ tntimisoara.com

Nr. tel:                                                0256 201 117 // 0745 508 595

Fax:                                                    0256 201 288

Coordonate GPS:                               45.754852 // 21.228001

Surse:                                                 www.tntimisoara.com

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Teatrul Național Mihai Eminescu din Timișoara – județul Timiș

2 proprietati