Teatrul Național din Târgu Mureș

Teatrul Național din reședința județului Mureș a fost inaugurat în anul 1946, iar primele spectacole ce au avut loc aici s-a efectuat în limba maghiară. El a funcționat ca și o secție în cadrul Palatului Culturii, dar nu pentru mult timp. După doar 16 ani de la înființarea sa, a mai fost adăugată o secție, și anume cea în limba română, moment în care a fost mutat într-o altă clădire. Aceasta a fost prima instituție de pe teritoriul orașului Târgu Mureș care a fost dedicat exclusiv teatrului, mult prea târziu pentru o localitate ce dispune de o istorie și un nivel cultural atât de ridicat.

Clădirea care găzduiește astăzi teatrul a fost ridicată după ce a fost demolată o biserică franciscană, dar și alte clădiri vechi ce au avut o importanță istorice destul de mare, în anul 1962, același în care Teatrul Național a devenit și intercultural, oferind spectacole în două limbi diferite.

În momentul de față, există nu mai puțin de 7 spectacole noi, care și-au avut premiera în anul 2021: „Întoarcerea”, „Dostoievski – Trip”, „Capu’ de Bizon”, „Kasimir și Karoline”, „Hoții”, „Niște fete” și „Vila Dolorosa”. Totodată, există peste 20 de spectacole care se află în repertoriul teatrului, majoritatea primind recenzii foarte bune de la vizitatori.

Teatrul Național din Târgu Mureș oferă spectacole aproape în fiecare zi, iar acestea sunt actualizate în fiecare săptămână. Pentru a putea avea acces la ultimele detalii privind ora și data anumitor spectacole, recomandăm să intri pe site-ul acestora și să verifici în timp real ce au de oferit. Casa de bilete este deschisă pentru public de Luni până Vineri, între orele 11:00 și 18:00, iar pentru spectacolele din weekend biletul trebuie achiziționat în timpul săptămânii. Teatrul Național se află pe strada Piața Teatrului la numărul 1, în inima orașului Târgu Mureș.

Adresă:                                   Piața Teatrului 1, Cod: 540034, Târgu Mureș, jud. Mureș

Nr. tel:                                    0365 806 865

Coordonate GPS:                   46.54704 / 24.56327

Mai multe informatii: www.teatrunational.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera