Teatrul German de Stat Timisoara

Teatrul German de Stat din Timișoara a luat naștere în anul 1953 pe 1 Ianuarie, fiind găzduit de o clădire mult mai veche din centrul istoric al orașului. Clădirea a fost construită între anii 1871 și 1875 și a avut mai multe funcții de-a lungul anilor, deși inițial ea a fost concepută pentru a găzdui Teatrul de Stat. În perioada comunistă, și anume în 1956, secția germană se detașează din Teatrul de Stat și devine propriul teatru, iar astfel putem observa cum a luat naștere un loc unic nu doar în Europa, dar și din lume: o sală de spectacole care adăpostește teatre dramatice în 3 limbi diferite: Limba română, limba germană și cea maghiară.

Între anii 1980 și 1990, din cauza greutăților arhicunoscute impuse de către Ceaușescu, teatrul a fost lăsat în paragină, dar cu ajutorul mai multor persoane importante, el a fost refăcut și reconstruit timp de 3 ani. De atunci, teatrul pune la dispoziție, în medie, peste 5 premiere în fiecare an, în fața a peste 10.000 de spectatori. În total, până în prezent, au avut loc peste 400 de spectacole în cadrul teatrului, un număr impresionant pentru centrele de cultură din România.

Teatrul German de Stat este deschis de Luni până Vineri, între orele 10 și 12, pe timpul spectacolelor, în timp ce Sâmbăta și Duminica acesta este închis. Dacă dorești să rezervi și să cumperi bilete, este recomandat să suni la numărul de telefon de mai jos, deoarece prețul oscilează în funcție de evenimentul care are loc în teatru. El se află pe strada Alba Iulie la numărul 2, în centrul orașului în apropierea vechii cetăți.

Date de contact:

Adresă:                                   Strada Alba Iulia 2, Cod: 300077, Timișoara, jud. Timiș

E-mail:                                   secretariat @dstt.ro

Nr. tel:                                    0256 201 291

Surse:                                     www.teatrulgerman.ro/ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Teatrul German de Stat Timisoara

2 proprietati