Statiunea Busteni, Prahova

Localitatea Busteni s-a dezvoltat intr-o poiana deschisa la poalele maiestuoaselor abrupturi ale Bucegilor, respectiv ale varfurilor Caraiman si Costila, fiind in veacurile trecute loc de popas pe drumul ce lega Brasovul de Bucuresti. Se stie, ca pe locul ocupat acum de gara se afla, in secolul al XVIII-lea, hanul Slonul de piatra.

In 1899 a inceput sa functioneze aici una dintre cele mai vechi fabrici de hartie din tara. Statiunea turistica si balneoclimaterica Busteni este situata la o altitudine medie de 882 m la poalele muntelui Caraiman ai carui pereti coboara ametitor de la aproape 2000 de metri. Statiunea are o pozitie deosebita deoarece de aici se deschid numeroase cai de patrundere in Masivul Bucegi: Piatra Arsa, Jepii Mari si Jepii Mici, Caraimanul, Costila.

Busteniul este legat cu Platoul Bucegilor printr-o linie de telecabina, cea mai lunga din tara si a treia din Europa. Climatul subaplin este tonic-stimulent, cu aer pur, ozonat. In lunile de iarna, statiunea ofera posibilitatea practicarii schiului pe partia Kalinderu la baza muntelui Caraiman.

 

Acces:

- pe calea ferata intre Sinaia (8 km) si Brasov (37 km);

- pe sosea DN 1, intre Sinaia (8 km) si Brasov (37 km);

Sursa foto: wikipedia.org

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera