Statiunea Azuga - Prahova

Undeva între Sinaia și Predeal găsim Azuga, un oraș-stațiune care se află în partea superioară a Văii Prahovei, un obiectiv turistic care reușește să ne impresioneze de fiecare dată când îl vizităm, indiferent de anotimp. Orașul se află la o altitudine medie de 950 de metri, fiind înconjurat de Munții Bucegi și Munții Baiului, iar priveliștile oferite sunt de-a dreptul superbe.

Azuga se află în inima Văii Prahovei, iar potențialul turistic este demonstrat an de an de numărul mare de turiști care vizitează aceste meleaguri. În apropierea orașului putem alege între multe trasee, unde putem găsi atât unele extrem de ușoare, cât și altele dificile, care necesită abilități de alpinism și o condiție fizică foarte bună. Stațiunea Azuga ne oferă acces către Munții Clăbucetele Predealului, masivul Postăvarul, masivul Piatra Mare și masivul Gârbovei, unde altitudinea maximă atinge 1900 de metri.

Putem găsi în partea de Sud-Est a orașului șapte pârtii de schi, dintre care două sunt amenajate și organizate de către Federația Internațională de Schi, pentru a se organiza competiții internaționale de slalom.

Dar Azuga nu este doar pentru cei care iubesc drumețiile și zonele de munte. Pe teritoriul orașului găsim Cimitirul Eroilor din Primul Război Mondial, dar și o biserică veche de peste 100 de ani, „Sfânta Treime”. În plus, Azuga este recunoscută și pentru rezervațiile naturale pe care le are în apropierea sa, cum ar fi „Rezervația Naturală Botanică Poiana cu Narcise – Clăbucetul Azugii”, „Rezervația Naturală Botanică Poiana cu Narcise – Unghia Mare”, „Rezervația naturală complexă Valea Turcului”, „Rezervația naturală complexă I Unghia Mare”, „Rezervația naturală complexă III Unghia Mare”, „Rezervația naturală geologică și geomorfologică Unghia Mică”, și multe altele.

Azuga este un oraș-stațiune pe care nu trebuie să îl ratezi, el aflându-se între stațiunea Sinaia și Predeal. Priveliștile și oportunitățile de petrecere a timpului liber sunt extrem de diverse, de aceea majoritatea turiștilor care vizitează aceste meleaguri revin în an de an în Azuga.

Surse: ro.wikipedia.org 

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Statiunea Azuga - Prahova

1 proprietati