Salina din Turda, judetul Cluj

Salina din Turda, judetul Cluj a fost renovata si redeschisa sub o alta infatisare din decembrie 2009. Prin schimbarile ce i s-au adus, salina a ajuns una dintre cele mai moderne baze balneare din Europa Centrala şi de Est. Salina din Turda este un obiectiv turistice remarcabil ce merita vizitat, la circa 32 km de Cluj Napoca (30 min cu masina pe drumul european E60).

Informatii Utile:

Situata in partea de N-E a orasului, zacamantul se intinde pe o suprafata de aproximativ 45 km2, iar grosimea medie se situeaza in jurul valorii de 250m. In zona axiala a cutei grosimea sarii depaseste frecvent 1 200m. Sarea de la Turda este o roca monominerala, compusa din halit (NaCI), mineral al carui proportie depaseste 99%. Elementele insolubile, formate in principal din CaSo, nu depasesc 0,7%. Rezerva estimata este de 38.750 miloane tone. Temperatura in salina este scazuta, cuprinsa intre 10 – 12 grade celsius, de aceea este recomandat ca la intrare in salina (mai ales pe timpul verii) sa va luati o haina mai groasa.

Nu este recomandat sa se intre cu carucioare sau bagaje voluminoase, deoarece spatiile de coborare in salina sunt inguste, iar accesul in lifturi cu carucioare sau bagaje voluminoase este interzis. Timpul necesar de vizitare este de aproximativ 1h 30 min – 2 h (daca nu se utilizeaza alte facilitati ce se gasesc in subteran).

Orarul zilnic este intre 9.00 si 15.00

Informatii si poze preluate de pe ClujTravel.com

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Salina din Turda, judetul Cluj

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.