Ruinele cetății de la Adamclisi

Cetatea de la Adamclisi, știută ca și „Cetatea de la Tropaeum Traiani”, a fost unul dintre cele mai importante centre economice și politice din perioada în care dacii dominau și erau stăpânii tărâmului nostru. Ea a fost construită la începutul noului mileniu la ordinul Regelui Traian, pentru a putea găzdui familiile celor care au participat la celebrele războaie dacice. Totuși, de la începutul anului 100, timp de câteva secole, construcțiile din zonă au suferit din cauza mai multor războaie, în special împotriva goților, iar întregul oraș a fost reconstruit în jurul anului 400 de către Împăratul Constantin cel Mare.

Astăzi, cetatea se află în ruine, dar într-un stadiu mult mai bun decât ne-am aștepta. Majoritatea zidurilor au rezistat incredibil de bine la testul timpului, deși interiorul cetății a suferit din cauza creșterii de vegetație, fiind clară lipsa de interes a autorităților pentru a promova acest tărâm extrem de bogat din punct de vedere istoric și cultural.

În anul 586, cetatea a fost distrusă aproape în totalitate, fapt datorat de invazia avaro-slavă, popor care a ars multe dintre clădiri. Fără nici o îndoială, Cetatea de la Adamclisi poartă cu ea o mulțime de povești, multe dintre ele pierdute în timp, dar un lucru este cert: ea este una dintre cele mai puțin apreciate obiective turistice din România, deși interesul ar trebui să se afle la polul opus.

Întregul complex de la Adamclisi conține, pe lângă cetatea care îi poartă numele, mai multe obiective turistice, cum ar fi „Monumentul Trimfal tropaeum traiani”, situat la 1.4 kilometri de ruinele cetății, care o vechime similară cu aceasta. În plus, putem vizita și altarul și mausoleul ridicat pentru cei 3800 de soldați români căzuți într-o luptă ce a avut loc în anul 102 d. Hr. Muzeul Adamclisi este un alt punct turistic, această clădire fiind inaugurată în anul 1977, care conține mai multe vestigii arheologice ce au fost descoperite în apropierea cetății.

Cetatea de la Adamclisi dispune de 5 biserici, cea mai mare dintre ele fiind „Basilica cu transept”, o construcție cu o lățime de 10.7 metri și o lungime de 33.8 metri. Întregul complex este deschis de Luni până Vineri, între orele 09 și 16.

 Adresă:                                  DC53, Cod: 907010, Adamclisi, jud. Timiș

Coordonate GPS:                    44.1024212 /  27.9557216

Surse:                                     ro.wikipedia.org / Foto via

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Ruinele cetății de la Adamclisi

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.