Rezervatia Babele din Bușteni - județul Prahova

Rezervatia Babele este un obiectiv turistic foarte cunoscut din România, care se află în mijlocul Parcului Național Bușteni, din inima Munteniei. Deși mulți dintre noi confundă rezervația cu forma de relief pe care o știm ca „Babele”, întregul teritoriu cuprinde, de fapt, mai multe obiective turistice, printre care Babele și Sfinxul Bucegilor (forme de relief apărute în mod natural), dar și o varietate în faună și vegetație deosebită, unde putem reaminti de micșunea de munte, iarba roșie, argințica, și multe altele. 

Vârful Omul, unul dintre cele mai înalte puncte de pe teritoriul României, se află în cadrul Rezervației Babele, de unde putem admira priveliștile deosebite și impresionante pe care acest vârf le oferă turiștilor. Atât Babele, cât și Sfinxul Bucegilor, sunt formațiuni naturale care au apărut datorită eroziunilor eoliene, vântul fiind factorul responsabil care a modelat și a schimbat forma pe care acestea le-au căpătat de-a lungul mileniilor.

Întreaga zonă oferă o mulțime de obiective turistice de mare interes, iar cele mai importante sunt: Vârful Omu, Castelul Cantacuzino de la Bușteni, Cascada Caraiman, Vârful Jepii Mari din Munții Bucegi, Traseul turistic Bușteni – care începe de la stația cu telecabină, trece prin poteca urlătorilor, cantonul jepii și ajunge într-un final la cabana Caraiman. Traseul este destul de dificil, el având o durată de aproximativ 5 ore, unde punctul de începere are o altitudine de 1000 de metri, iar cel final de 2025 de metri.

Dacă te afli în această zonă deosebit de frumoasă a României, nu mai stai pe gânduri și vizitează Parcul Național Bucegi. Vei avea parte de priveliști deosebite și de o experiență ce nu poate fi egalată cu ușurință. De fapt, întreaga Vale a Prahovei și întregul Platou al Bucegilor trebuie vizitat de către toți românii, datorită multitudinii de modalități de petrecere a timpului liber, dar mai ales pentru cei care iubesc natura și vor un loc perfect de meditație și relaxare.

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Rezervatia Babele din Bușteni - județul Prahova

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.