Primăria din Târgu Mureș

Târgu Mureș este unul dintre cele mai iconice orașe din România, iar pe teritoriul lui găsim un număr impresionant de clădiri vechi, incredibil de frumoase, atât prin istorie, cât și prin diversitate de stiluri arhitecturale folosite. Orașul din inima Transilvaniei a fost atestat documentar pentru prima dată în anul 1230, atunci când un grup de călugări dominicani s-au stabilit pe aceste meleaguri. Mai mult decât atât, conform unor descoperiri arheologice, teritoriul a fost ocupat încă din perioada neolitică, după ce au fost găsite resturi de oase ce au fost testate, locuințe preistorice, diferite obiecte din lut, din bronz, și alte materiale folosite acum mii de ani. Istvan Kovacs a fost arheologul de origine maghiară care a descoperit inițial acest lucru, undeva la începutul secolului al XX-lea.

Primăria din Târgu Mureș este o clădire ce a fost construită în perioada interbelică între anii 1936 și 1942, iar cel care a proiectat edificiul a fost Eugen I. Grasu, un arhitect originar din București. Pentru primii 3 ani de la finalizarea ei, până în anul 1945, clădirea găzduia Comitatul Mureș – Turda, o unitate administrativă a Regatului Ungariei, iar după această dată ea a trecut în administrația statului român, pentru a deveni Primăria din Târgu Mureș.

Târgu Mureș este un oraș absolut superb, iar dacă nu ai ajuns niciodată pe meleagurile sale, nu mai sta pe gânduri și vin-o aici și petrece cel puțin o zi. Nu vei regreta absolut deloc decizia pe care ai făcut-o, deoarece aici ai parte de toate modalitățile posibile de petrecere a timpului liber, indiferent de tipul de personalitate. De la clădiri vechi, bogate în istorie și cultură, până la parcuri și grădini botanice, cluburi care reușesc să adune mii de oameni în fiecare weekend, și așa mai departe.

Primăria din Târgu Mureș se află în centrul istoric al orașului, pe strada Piața Victoriei la numărul 3. Este lesne de înțeles că zona este cea mai vizitată din întregul oraș, fiind bogată în zone verzi și clădiri impresionante.

Adresă:                                   Piața Victoriei 3, Cod: 540026, Târgu Mureș

Nr. tel:                                    0265 268 330                         

Coordonate GPS:                   primaria@tirgumures.ro

Surse:                                     www.tirgumures.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera