Piața Unirii din Timișoara – județul Timiș

În centrul fiecărui oraș din lume există un loc ce poate fi catalogat ca o piață, care în ziua de astăzi el are funcția de parc, deși, în trecut, ele erau centre care funcționau ca târguri pentru comerț. Cea din Timișoara este cea mai veche piață din oraș, având o istorie bogată ce se întinde pe sute de ani, dar numele pe care îl vedem astăzi este dat din 1919, când trupele au reușit să recucerească acest teritoriu și astfel a fost atins un punct important din Marea unire.

Piața Unirii din Timișoara are o lungime de 150 de metri și o lățime de 110 metri, fiind organizată în stil baroc și având pe teritoriul său câteva obiective turistice importante, cum ar fi Domul Romano-Catolic, construit între anii 1736 și 1774 – întregul proces a durat aproape 40 de ani, iar arhitectul care s-a ocupat de proiect a fost Joseph Emanuel Fischer von Erlach. Clădirea celebră din centrul Timișoarei este construită în formă de cruce, iar în interiorul său găsim nu mai puțin de 10 altare, o orgă realizată de Leopold Wegenstein, o criptă, și multe altele.

Această parte a Timișoarei este bogată din punct de vedere istoric, iar acest lucru este demonstrat și de cele patru clădiri – Casele Canonicilor – care se află în partea de Nord a pieței. Este posibil ca ele să fie mult mai vechi decât data lor oficială de atestare, cea din 1758, iar ele au fost renovate și reconstruite de mai multe ori de-a lungul secolelor. În partea de Vest a pieței putem observa Palatul Episcopiei Ortodoxe, Casa Comunității Ortodoxe, dar și Catedrala Ortodoxă Sârbă. Toate clădirile istorice de pe aceste meleaguri sunt absolut superbe și extrem de impresionante și nu este mirare că aceasta este cea mai circulată zonă din Timișoara.

Piața Unirii din Timișoara se află în centrul orașului și este extrem de ușor să ajungi aici, deoarece majoritatea mijloacelor de transport traversează această parte. Indiferent de motivul pe care îl ai să vizitezi Timișoara, nu ezita să petreci măcar câteva minute în centrul orașului și să admiri arhitectura și frumusețea locului.

Date de contact:

Adresă:                                   Piața Unirii, Cod: 300085, Timișoara, județul Timiș

Coordonate GPS:                   45.7582904 // 21.2289772

Surse:                                     www.edusoft.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera