Piața Mihai Viteazu din Cluj Napoca

Cluj Napoca este un oraș istoric care ne prezintă o mulțime de obiective turistice importante pentru cultura țării noastre. Piața Mihai Viteazu este unul dintre principalele parcuri din Cluj, nu doar din punct de vedere istoric, dar mulți locuitori vin în acest loc pentru a avea un prilej de a se relaxa și admira priveliștea urbană. Parcul este de dimensiuni relativ mici, dar este încărcat emoțional și cultural cu ajutorul unei statui superbe din centrul ei, unde este expus deasupra pe un cal fostul domnitor al țării noastre, Mihai Viteazu, de aici luându-și și numele.

Acum aproximativ 200 de ani, pe locul unde se află astăzi piața era un mic târg, care s-a dezvoltat în timp, iar între anii 1852 și 1923 a avut numele Piața Széchenyi. În perioada comunistă, locul e cunoscut deoarece de aici își ținea toate discursurile Ceaușescu când vizita Cluj Napoca. Din cadrul parcului putem vedea Cinematograful Florin Piersic, fostul Cinema Republica, unul dintre cele mai mari și moderne din țară, cu peste 1000 de locuri.

Piața Mihai Viteazu este diferită față de Piața Agroalimentară Mihai Viteazul. Deși au același nume (ambele sunt trecute ca Piața Mihai Viteazu), prima reprezintă punctul turistic pe care l-am dezvoltat în articol, în timp ce a 2-a este fix ceea ce exprimă numele: o piață agroalimentară. Dacă vei călători și vei explora orașul folosind GPS-ul telefonului, atunci ai grijă când introduci numele să nu ajungi la o altă locație decât cea pe care o dorești.

Piața Mihai Viteazu se află în centrul vechi al orașului Cluj Napoca pe strada cu același nume, la intersecția cu strada Ion Popescu Voitești. Deși este de dimensiuni relativ mici, vei avea parte de priveliști deosebite, nu doar datorită clădirilor impozante din zonă, dar și din cauza proximității cu Canalul Someșul Mic.

Adresă:                       Strada Piața Mihai Viteazu

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Piața Mihai Viteazu din Cluj Napoca

1 proprietati