Parcul Trandafirilor din Târgu Mureș

Parcul Trandafirilor este un petic de pământ unde putem găsi o mulțime de obiective turistice din Târgu Mureș, iar el se întinde pe aproximativ 600 de metri, de la Piața Victoriei până la Strada Călărașilor, Piața Petofi Sandor și Strada Revoluției. Parcul Trandafirilor este cel mai vizitat loc din oraș, având pe teritoriul lui o sumedenie de clădiri impozante și deosebite, de la lăcașe religioase, până la muzee și parcuri, dar și diferite modalități de petrecere a timpului liber, atât pentru tineri cât și pentru cei mai în vârstă.

Parcul Trandafirilor este una dintre principalele căi de circulație din Târgu Mureș, iar de-a lungul lui găsim următoarele obiective turistice: Biserica Înălțarea Domnului, Biserica Romano-Catolică Sf. Ioan Botezătorul, Turnul Bisericii Franciscanilor, Palatul Apollo, Casa Gorog, Casa Banyai, Casa cu Arcade, Palatul Papp (Hotel Concordia), Casa Laszlo, Casa Feigenbaum, Casa Rosenfeld, Casa Steibel, Casa Dudutz, Casa Donath, Casa Wagner, Casa Gaspar, Casa Peterffy, Muzeul de Etnografie și Arta Populară, Muzeul de Artă Ecleziastică, Statuia lui Avram Iancu, Statuia Soldatului Necunoscut, și multe altele.

După cum poți vedea, nu e de mirare că Parcul Trandafirilor este cel mai vizitat petic de pământ de pe întregul teritoriu al reședinței de județ. De aceea orașul a primit mai multe premii privind frumusețea de care dă dovadă centrul vechi al acestuia, fiind un punct turistic important nu doar pentru români, dar și pentru cei care vizitează țara noastră de pe alte hotare.

În plus, aici au loc anual foarte multe festivaluri, fie că vorbim de muzică sau expoziții de cultură, artă populară, meșteșuguri, și așa mai departe. Târgu Mureș este un oraș pe care nu trebuie să îl ratezi, iar el trebuie să se afle pe lista ta de călătorii.

Adresă:                                   De la Piața Victoriei până la Strada Revoluției

Coordonate GPS:                   46.54554 // 24.56249

Surse:                                     obiective-turistice.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera