Parcul Național Retezat, Rezervație a Biosferei - Hunedoara

Parcul Național Retezat a fost înființat în anul 1935 și a fost introdus pe lista Unesco-Mab după 44 de ani, în 1979. Întregul parc se întinde pe o suprafață de 54.400 hectare, dar doar 38.047 ha sunt introduse în lista Unesco, și anume teritoriul supranumit „Rezervație a Biosferei”. Parcul se află în Carpații Sudici, iar altitudinea maximă atinsă pe aceste meleaguri este de 2.509 metri, la Vf. Peleaga.

Diversitatea montană europeană este pe cale de dispariție, datorită urbanizării și a exploatării de resurse de către corporații. De aceea zonele precum Parcul Național Retezat sunt destul de rare în Europa, iar organizațiile de conservare, precum Unesco, luptă pentru conservarea și păstrarea lor.

De fapt, întreaga zona este absolut deosebită. Masivul Retezat este unul dintre cele mai vizitate situri montane din România, datorită priveliștilor superbe care pot fi admirate din orice punct. Aici se pot găsi 20 de vârfuri care depășesc pragul de 2.000 de metri, aspect unic în România. Mai mult decât atât, poți vizita circuri glaciare, chei incredibil de frumoase, peșteri, avene, lacuri glaciare, și multe altele.

Indiferent dacă vii dinspre Petroșani, Deva sau Caransebeș, cea mai ușoară metodă de a ajunge la Parcul Național Retezat este de pe Drumul Național DN66, care leagă Hațeg de Petroșani. Dacă vii dinspre Hațeg, de pe DN66 faci dreapta pe Drumul Județean DJ667A, când ai ajuns în dreptul localității Ohaba de sub Piatră. Este bine de știut că, odată ajuns la capătul drumului județean, mai ai de mers aproximativ 5 kilometri, pe care îi poți face în maximum 2 ore. Drumul nu este greu de parcurs, dar sunt câteva suișuri și coborâșuri prin zone abrupte și strâmte, care face practic imposibil accesul persoanelor cu handicap sever.

Surse:  www.retezat.ro / wikipedia.org

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Parcul Național Retezat, Rezervație a Biosferei - Hunedoara

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.