Parcul Copou – Iasi

Parcul Copou, cel mai vechi parc din Iași, a fost amenajat între anii 1833 - 1834 în timpul domniei lui Mihail Sturza. În parc se află cel mai vechi monument din România, Obeliscul cu lei, care a fost ridicat după planurile lui Gheorghe Asachi, în cinstea generalului rus Pavel Kiseleff și a reformelor introduse de aceștia în Moldova.

Teiul lui Eminescu este cunoscut ca fiind locul unde marele nostru poet a scris multe dintre capodoperele sale. Acesta își petrecea adeseori timpul la umbra lui și, în momentul când s-a mutat la București, teiul a fost botezat de către locuitorii Iașiului cu numele arhicunoscut pe care îl știe orice român, devenind un adevărat loc de pelerinaj pentru romantici și pentru cei ahtiați de cultură și istorie. Tot în parc se află și Muzeul lui Eminescu, unde au fost colectate o sumedenie de fotografii, fotocopii originale ale unor manuscrise, ediții princeps, medalii, cărți vechi și multe altele. Muzeul a luat formă în anul 1989, pe data de 13 August, pentru a putea comemora vasta cultură pe care poetul ne-a lăsat-o drept moștenire.

Există multe monumente istorice pe teritoriul parcului, cele mai importante fiind: Bustul lui Eminescu (situat la umbra teiului ce-i poartă numele), Bustul lui Ion Creangă, monumentul Veronicăi Micle, bustul lui Costache Negruzzi și al lui Iacob Negruzzi, monumentele lui George Topârceanu, Ion Luca Caragiale, Octav Băncilă și multe altele. Indiferent de motivul pe care îl aveți vizitați Parcul Copou, cu siguranță veți găsi nu doar momente de relaxare, dar și o oază de cultură concentrată pe doar 10 hectare. Deoarece se află într-un dintre cele mai iconice zone ale Iașiului, pentru a putea ajunge în Parcul Copou va trebui sa folosiți unul dintre următoarele mijloace de transport în comun: 1b (Copou – Baza 3), 9 (Copou – Tehnopolis), 36 (Dacia – Breazu), 42 (Copou – C.U.G. I) sau 52 (Piața Alexandru Cel Bun – Copou).

Date de contact:

Adresă:          Bulevardul Carol I nr. 31, Cod: 700462, Iași

Surse:            ro.wikipedia.org/ laiasi.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Parcul Copou – Iasi

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.