Palatul Culturii din Târgu Mureș

Târgu Mureș este un oraș multi cultural din România, unul dintre cele diverse în acest aspect de pe teritoriul țării noastre. Aici putem găsi o mulțime de clădiri ce au fost construite în stil gotic, neo gotic, baroc, renascentist, dar și Belle Epoque, așa cum vom afla în cadrul acestui articol.

Palatul Culturii este o clădire ce a fost construită între anii 1911 și 1913, iar stilul arhitectural folosit este Belle Epoque, iar astfel de exemple sunt destul de rare în România. Belle Epoque face parte din perioada modernă și a fost folosit doar în perioada dintre anii 1871 și 1914, ani ce au marcat sfârșitul Războiului Franco – Prusac și începutul Primului Război Mondial. Ea a vrut să marcheze începutul unui Epoci de Aur, dar această ideologie a fost oprită rapid de ororile aduse de evenimentele de la începutul anului 1914. Cu toate acestea, avem oportunitatea de a admira anumite capodopere arhitecturale care au folosit stilul Belle Epoque, iar unul dintre cele mai bune exemple este dat de Palatul Culturii din Târgu Mureș.

Astăzi, edificiul cultural este un punct turistic extrem de important pentru oraș, deoarece dispune atât de elemente istorice inedite, cât și de metode de petrecere a timpului liber, fie că vorbim de adulți sau cei tineri. În cadrul Palatului Culturii poți găsi Galeria de Artă Maghiară Modernă, Galeria de Artă Românească, Colecția Muzeului de Artă, și multe alte expoziții similare. În plus, poți vizita Sala Oglinzilor – unde sunt expuse 12 vitralii vechi de peste 100 de ani, unde este expusă viața transilvăneană a acelor timpuri, Sala Mică – unde au loc concerte, prelegeri, lecturi literare, și așa mai departe, Sala Foaierul și Scările – unde sala în sine reprezintă o operă de artă, unde este creată o atmosferă orientală cu ajutorul tuturor elementelor din jur.

Palatul Culturii din Târgu Mureș este un obiectiv turistic pe care nu trebuie să îl ratezi, mai ales dacă te afli în apropiere de Târgu Mureș. Acesta este un loc foarte complex, unde sunt găzduite mai multe instituții, cum ar fi Muzeul Județean Mureș, Biblioteca Județeană, Filarmonica de Stat, Uniunea Artiștilor Plastici din România, și multe altele. El este închis Lunea, dar în restul zilelor programul este următorul: Sâmbătă și Duminică este deschis între orele 09:00 și 14:30, iar Marți, Miercuri și Vineri este deschis între 09:00 și 16:00.

Adresă:                                   Strada George Enescu, Târgu Mureș, jud. Mureș

Nr. tel:                                    0265 269 946       

Surse:                                     palatul-culturii.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera