Muzeul Valea Hartibaciului din Agnita – Sibiu

Muzeul este o demonstrație de iubire a culturii a unui singur om: Erhard Andree, care a dorit inaugurarea unui astfel de loc pentru toți cei care iubesc istoria, sociologia și arheologia. Este cunoscut faptul că Agnita a avut o așezare extrem de veche pe meleagurile sale, iar multe dintre descoperiri au fost expuse de-a lungul timpului în muzeu. Dar, în timp, au fost introduse mai multe secții în muzeu, deși e axat în principal pe istorie. De exemplu, aici găsim o colecție impresionantă de cărți și manuscrise, peste 600 la număr. Dar principalele atracții sunt reprezentate de colecțiile de obiecte găsite în perioada neolitică și paleolitică.

Muzeul Valea Hârtibaciului are mai multe exponate în componența sa, care exemplifică mai multe perioade în care a trecut așezarea istorică în care se află. Expozițiile permanente regăsite în muzeu sunt: „Epoca Veche”, „Evul Mediu”, „Epoca Modernă”, „Obiceiul Iolelor” și „Artă plastică și muzică”. Mai mult decât atât, există și expoziții temporare care se schimbă destul de des, în funcție de ce contracte de colaborare semnează aceștia cu alte muzee din România.

Muzeul Valea Hârtibaciului se află în inima localității Agnita, pe strada 1 Decembrie 1918 la numărul 29. Agnita se află cumva la mijlocul distanței dintre Sibiu și Sighișoara, într-o zonă dominată de dealuri și munți stâncoși. Dacă ai ca punct de plecare Sibiul, atunci tot ce trebuie să faci este să urmezi Drumul Județean DJ106 în Est, până la destinație. Deoarece ruta nu este una dreaptă, iar traficul are loc doar pe două benzi, cei 60 de kilometri care despart Sibiul de Agnita pot fi făcuți, uneori, chiar și în 90 sau 120 de minute, în loc de 60 cum ar fi normal.

Adresă:                                   Strada 1 Decembrie 1918 nr. 29, Cod: 555100, Agnita

Coordonate GPS:                   45.97614 // 24.62759

Surse:                                     sibiu-turism.ro // ghidulmuzeelor.cimec.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Muzeul Valea Hartibaciului din Agnita – Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.