Muzeul Militar din Timișoara

Timișoara este un oraș istoric din România și are pe teritoriul său o mulțime de clădiri vechi care reușesc să îmbogățească aspectul localității, printr-o sumedenie de stiluri arhitecturale, de la baroc, până la gotic, neo-gotic, renascentist, și așa mai departe.

Nu se știe cu exactitate când a fost inaugurată clădirea care găzduiește astăzi muzeul, dar sunt scrieri care atestă existența planurilor încă din anul 1727. Totuși, este cunoscut faptul că orașul a fost cucerit și unele clădiri distruse de-a lungul secolelor, iar Muzeul Militar nu a fost vreo excepție. În anul 1856, Muzeul Militar din Timișoara a fost reconstruit în totalitate, din cauza unui asediu suferit în 1849, iar acesta a căpătat o nouă înfățișare, total diferită de cel baroc pe care îl dispunea în trecut.

Muzeul a fost înființat în mod oficial în anul 1964, dar nu a funcționat pentru mult timp din cauza erei comuniste. Cu toate acestea, el a fost redeschis în anul 1996 și funcționează de atunci ca și muzeu și este recunoscut ca o clădire istorică importantă pentru istoria orașului, cu denumirea de Cazinou Militar. Acesta este împărțit în 6 săli: una dintre ele cuprinde arme și ținute militare vechi, în timp ce restul de 5 reflectă perioade diferite din istoria noastră: prima sală expune perioada lui Decebal, cea de-a doua perioada Evului Mediu Timpuriu, a 3-a Evul Mediu, a 4-a perioada domniei lui Mihai Viteazu, a 4-a cea în care a avut loc Unirea Principatelor Române și a 5-a perioada celor două războaie mondiale.

Dacă ești un împătimit al istoriei și al culturii, atunci este recomandat să vizitezi Muzeul Militar din Timișoara, deoarece este unul dintre cele mai complexe și bine organizate din această nișă. Cu toate acestea, cel puțin până la momentul scrierii acestui articol, nu sunt date oficiale disponibile privind orele de funcționare și prețul de intrare. Muzeul este în subordinea cIMeC, iar dacă dorești mai multe informații privind accesul în muzeu, poți să îi contactezi folosind emailul de mai jos.

Este ușor să ajungi la Muzeul Militar, deoarece el se află în centrul orașului Timișoara, pe strada Piața Libertății la numărul 5.

Date de contact:

Adresă:                                 Piața Libertății 5, Cod: 300077, Timișoara, jud. Timiș

E-mail:                                   muzee@cimec.ro

Coordonate GPS:                  45.755570 // 21.229197

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Muzeul Militar din Timișoara

1 proprietati