Muzeul Județean din Târgu Mureș

Muzeul Județean funcționează ca un muzeu, dar este de fapt un sediu administrativ pentru opt locații diferite de pe teritoriul orașului Târgu Mureș. Cele 8 clădiri care găzduiesc muzeele ce aparțin Muzeului Județean sunt: Castelul din Gurghiu, Castelul din Zau de Câmpie, Muzeul de Arheologie și Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie și Artă Populară, Muzeul Științele Naturii, Palatul Culturii și Parcul Arheologic din Călugăreni.

Nu toate muzeele exemplificate mai sus se află, totuși, în Târgu Mureș, dar aparțin de el din punct de vedere administrativ. De exemplu, Castelul din Gurghiu este un monument istoric ce se află în satul cu același nume, la aproximativ 42 de kilometri de reședință de județ și la 13 kilometri de Reghin. Cetatea este atestată documentar încă din anul 1358 și prezintă astăzi o mulțime de stiluri arhitecturale, cum ar fi cel baroc, renascentist și clasicizant. Castelul din Zau de Câmpie se află în partea opusă de Târgu Mureș, în Vest, la aproximativ 50 de kilometri distanță, și a aparținut ambasadorului Imperiului Austro Ungar din Imperiul Rus. Palatul Culturii este un adevărat complex, care găzduiește mai multe muzee, câteva dintre ele fiind organizate de către Muzeul Județean.

Muzeul Județean din Târgu Mureș este deschis pentru public în fiecare zi, de Luni până Duminică, în felul următor: de Luni până Vineri între orele 09:00 și 16:00, Sâmbăta între 09:00 și 14:00, iar Duminica între 09:00 și 13:00. Acestea fiind spuse, ține minte că Muzeul Județean este doar un sediu administrativ, iar dacă dorești să admiri exponate din diferite nișe culturale, trebuie să vizitezi unul dintre locațiile externe, cum ar fi cel din cadrul Palatului Culturii.

Adresă:                                   Str. Mărăști 8A, Cod: 540329, Târgu Mureș, jud. Mureș

Nr. tel:                                     0365 430 021

Coordonate GPS:                   46.55090 / 24.56492

Surse:                                     muzeulmures.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera