Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești

Clădirea care găzduiește Muzeul de Istorie și Arheologie din Ploiești a fost inaugurată în anul 1867, după 2 ani de la începerea proiectului. La început, lăcașul nu a funcționat ca muzeu, dar ca diverse instituții de învățământ, în special în perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Dupa mai bine de un secol, și anume în anul 1970, clădirea a devenit un centru muzeal din Ploiești, fiind, de atunci și până în prezent, cea mai importantă instituție de acest gen de pe teritoriul orașului Ploiești.

În prezent, Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești prezintă mai multe expoziții temporare și permanente, iar cele mai de seamă sunt:

„Fumuri de altădată” – Aceasta va fi expusă între 12 aprilie și 14 mai 2021, unde sunt expuse mai multe colecții: de pipe, portțigarete și brichete care datează din secolul al XVIII-lea și al XIX-lea, dar și alte obiecte care au aparținut lui Vasile Alecsandri, Nicolae Grigorescu, Theodor Rogalski, și multe alte personalități.

„Caligrafie – Arta scrisului” – este prezentată o carte poștală realizată de Teodor Cristiana Gheorghe, o elevă a Colegiului Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești.

„Ploiești – Orașul meu” – Aici sunt expuse diferite desene și machete realizate de elevii claselor V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a din Ploiești.

Sunt o mulțime de expoziții prezentate în cadrul muzeului, iar toate dintre ele au același scop: educarea publicului cu privire la istoria și cultura bogată ce înconjoară și acaparează întreaga zonă a municipiului de reședință din Prahova. De exemplu, este o expoziție permanentă care dorește să informeze publicul cu privire la viața lui Nichita Stănescu, aceasta fiind inaugurată pe 31 Martie 2021, la 88 de ani de la nașterea marelui scriitor.

Muzeul se află pe Strada Toma Caragiu la numărul 10, fiind amplasat în centrul istoric al orașului. Acesta este deschis de Marți până Duminică, între ora 09:00 și 17:00, iar Luni este închis.

Adresă:                                  Strada Toma Caragiu 10, Ploiești, județul Prahova

Surse:                                    www.visitprahova.ro / Ro.wikipedia.org

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.