Muzeul de istorie a breslelor - Targu Secuiesc - Covasna

 Muzeul Breslelor din Targu Secuiesc reflecta in totalitate istoria orasului unde nu demult pe teritoriul acestora se auzeau numai sunete de dalti si roti de lemn unde mestesugul si negustoria erau ocupatii de baza a locuitorilor. 8 sali aflate la parterul muzeului sunt pline cu obiecte si unelte care au apartinut mestesugarilor din trecut, multe dintre acestea fiind donate chair de urmasii celor care au ridicat si imbogatit orasul. Gasim obiecte din aproape toate ocupatiile timpului, 5 sali dintre cele 8 sunt destinate olarilor, cizmarilor, cojocarilor, fierarilor si altor activitati de constructie, iar celelalte 3 sali destinate brutarilor, macelarilor si palarierilor. 

Istoria locala este si ea expusa vizitatorilor aceasta constituindu-se in principal din acte si fotografii datand inca din anul 1407. Cele mai importante documente sunt cele referitoare la revolutia maghiara din 1849, acte care sunt prezente in expozitiile permanente ale muzeului. 

Au loc de peste 40 de ani si expozitii periodice de arte plastice in incinta muzeului, unde artistii locali si nationali isi pot expune lucrarile contemporane de arta. 

Muzeul poate fi vizitat intre orele 09:00-16:00 de luni pana vineri, sambata de la 09:00-14:00 si duminica de la orele 09:00-14:00 pe timpul verii, in timpul iernii fiind inchis. 

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Muzeul de istorie a breslelor - Targu Secuiesc - Covasna

1 proprietati