Muzeul de Artă Populară din Ploiești

Muzeul de Artă Populară din Ploiești este găzduit în Palatul Culturii și a fost înființat în anul 1960, iar stilul arhitectural folosit preponderent este cel neoclasic. Acesta găzduiește o mulțime de obiecte și piese populare din România, cum ar fi covoare care datează din secolul al XVIII-lea, diferite produse din ceramică, icoane pictate pe sticlă, pe lemn, obiecte de uz casnic, și multe altele. Totuși, este vine de știut că, inițial, muzeul a fost inaugurat în anul 1931, dar 29 de ani mai târziu toate obiectele și exponatele au fost mutate în locația curentă.

De-a lungul ultimului secol, multe exponate au suferit și au fost distruse din cauza lipsei de interes a celor care conduceau muzeul, dar, în ziua de azi, el este renovat și restaurat pentru a putea accepta turiști din toate punctele țării. Una dintre principalele atracții ale muzeului este reprezentată de colecția de picturi realizată de Nicolae Grigorescu, un personaj pe care toți românii îl cunosc.

La începutul anului 2021, au fost făcute mai multe achiziții menite să îmbunătățească întreaga experiență a celor care pășesc pragul muzeului, dar și pentru angajați, cu ajutorul unor servicii de întreținere și verificare, dar și prin actualizarea și repararea unor echipamente informatice. În anul 2016 și 2017 au fost achiziționate mai multe lucrări de pictură, de grafică și sculptură din cadrul colecției de artă „Avocat Aldea N. Neagoe”, dar și unele servicii de restaurare a bunurilor culturale deja existente în colecția deja bogată a Muzeului de Artă Populară din Ploiești.

Muzeul se află în inima orașului Ploiești, pe Bulevardul Independenței la numărul 1, și este deschis de Marți până Duminică, între orele 09 și 17, iar Lunea este închis. Clădirea care găzduiește muzeul de artă este incredibil de frumoasă, iar toți cei care ajung în fața ei rămân înmărmuriți de frumusețea crudă pe care aceasta o emană. 

Adresă:                                  Bulevardul Independenței, nr. 1, Ploiești, jud. Prahova

Surse:                                     www.artmuseum.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Muzeul de Artă Populară din Ploiești

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.