Muzeul de Artă din Arad

Muzeul de Artă din Arad a fost înființat în anul 1984 și cuprinde mai multe exemple de artă românească, cum ar fi lucrări plastice vechi de sute de ani, picturi vechi și impresionante (unul dintre artiști este nimeni altul decât Nicolae Grigorescu), și alte obiecte de mare interes pentru cei iubitori de cultură și istorie.

Muzeul este împărțit în mai multe încăperi, iar prima pe care o vei observa este dedicată secolelor XIV, XV, XVI și XVII, unde teritoriul țării noastre a trecut prin experiența unei perioade tumultoase. Această parte din România a fost supusă mai multor imperii și popoare cuceritoare, iar zona a fost sub stăpânire maghiară, otomană și habsburgică, cu mici perioade în care reușeam, pentru scurt timp, să recuperăm zona de sub stăpânirea lor.

Mai mult decât atât, sunt prezentate o mulțime de evenimente care au marcat România, cum ar fi prezentarea evenimentelor care au dus la începutul și sfârșitul Primului Război Mondial, prăbușirea Imperiului Țarist, Austro-Ungar și multe altele.

Muzeul de Artă din Arad se află în apropierea podului care leagă Terasa Belvedere cu Ștrandul Neptun, între Parcul Mihai Eminescu și Parcul Copiilor. Acesta este deschis de Marți până Duminică, între orele 09 și 17, în timp ce ziua de Luni muzeul este închis pentru public. Este bine de știut că expozițiile sunt închise cu 15 minute înainte de încheierea programului de vizitare. Muzeul percepe o taxă de intrare pentru turiști, iar prețul este de 4 RON pentru adulți, 2 RON pentru studenți și pensionari și 1 RON pentru preșcolari și elevi. În plus, nu vei mai putea profita de informațiile oferite de ghiduri, deoarece acest serviciu a fost amânat datorită pandemiei care ne-a schimbat viața în ultimul an.

Date de contact:

Adresă:                                   Piața George Enescu nr. 1, Cod: 310131, Arad, jud. Arad

E-mail:                                   office@museumarad.ro

Nr. tel:                                    0721 218 569 // 0257 281 847

Coordonate GPS:                   46.174879 // 21.321887

Surse:                                     www.museumarad.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Muzeul de Artă din Arad

1 proprietati