Muzeul Bogdan Petriceicu Hașdeu din Câmpina

Bogdan Petriceicu Hașdeu a fost unul dintre cei mai cunoscuți scriitori și filologi pe care i-a produs țara noastră. El s-a născut în anul 1838 și a decedat în 1907, lăsând în urma sa o sumedenie de artefacte literare, după o viață plină de evenimente ce l-au marcat. După ce a luptat pentru Imperiul Rus, în special în Războiul din Crimeea, el s-a mutat la Iași și a devenit învățător, dar a adoptat o carieră și în cea mai mare librărie de pe teritoriul capitalei Moldovei, în 1858. 5 ani mai târziu, el s-a mutat în București și a pus temeliile revistei „Aghiuță”, dar din cauza temei pe care a ales-o, și anume una satirică, producția a fost închisă după doar un an.

Hașdeu a avut o carieră destul de tumultoasă în politica românească, fiind adeseori împotriva politicienilor care ne conduceau țara în acea perioadă. Spre sfârșitul vieții lui, Hașdeu s-a mutat împreună într-una dintre casele pe care le deținea din Câmpina, deoarece a dezvoltat o credință puternică după ce a murit singurul copil pe care îl avea. El și-a petrecut aici ultimii ani din viață, iar întreaga casă a fost schimbată într-un templu până când acesta și-a dat ultima suflare.

Muzeul Memorial Bogdan Petriceicu Hașdeu se află în interiorul castelului Julia Hașdeu și este deschis între orele 09 și 17, de Marți până Duminică, în timp ce Lunea complexul este închis. El a suferit lucrări de restaurare la mijlocului anului 2020, iar prețul la intrare este de 11 RON pentru adulți și 6.5 RON pentru elevi, studenți și pensionari. Totuși, este bine de știut că pentru grupurile de minim 10 persoane, există o reducere de 2 RON per persoană.

Adresă:                                  B-dul Carol I nr. 199, Cod: 105600, Câmpina, jud. Prahova

E-mail:                                  office@muzeulhasdeu.ro

Nr. tel:                                   0244 335 599

Surse:                                     www.visitprahova.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Muzeul Bogdan Petriceicu Hașdeu din Câmpina

1 proprietati