Monumentul Vânătorilor din Ploiești

Monumentul Vânătorilor din Ploiești a fost inaugurat în anul 1897, pe data de 12 Octombrie, pentru a putea comemora prima victorie în Războiul de Independență, și anume cea a bătăliei de la Grivița de pe 30 August, în 1877. Acesta a fost construit pentru soldații prahoveni care aparțineau Batalionului 2 Vânători, condus de Alexandru Candiano-Popescu.

Deși Alexandru Candiano-Popescu a fost un general al armatei române, el a cochetat și cu alte cariere de-a lungul vieții sale, cum ar fi cea de jurnalist, avocat, poet și politician. El a absolvit școala militară de ofițeri din București în anul 1857, iar el a fost motivul principal pentru care Monumentul Vânătorilor a fost creat. A condus și a luptat cot la cot cu prahovenii din Batalionul 2 Vânători, pentru a asigura victoria noastră de la Grivița, în lupta pentru Independență.

Războiul de Independență este un alt nume folosit pentru faptul că Principatul României a participat la Războiul Ruso-turc, ce s-a desfășurat pe o perioadă de 1 an, între 1877 și 1878. Astfel, după finalizarea bătăliilor, România și-a căpătat independența față de Imperiul Otoman. Per total, peste 120.000 de soldați români au fost folosiți pentru acest război, deoarece rușii au întâmpinat o rezistență puternică din partea turcilor, fiind învinși în primul lor marș. Astfel, ei au cerut ajutorul României, iar lupta de la Grivița a rămas în istorie ca fiind punctul zero al luptei pentru independență.

Monumentul Vânătorilor din Ploiești a fost construit după 7 ani de contribuții, din partea a 20.000 de oameni, iar obiectivul a fost sculptat de către Giorgio Vasilescu. El este reprezentat de un obelisc înalt, cu un vultur în vârful său. Monumentul se află în partea de Sud a orașului, la capătul Drumului Județean DJ101D.

Adresă:                                  DJ101D, Ploiești Sud, județul Prahova

Surse:                                     republicaploiesti.net

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Monumentul Vânătorilor din Ploiești

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.