Manastirea Namaiesti din Namaesti - judetul Arges

Manastirii Namaiesti din satul Namaiesti, comuna Valea Mare-Pravat a judetului Arges are hramul „Intrarea Maicii Domnului in Biserica, Izvorul Tamaduirii”. Manastirea Namaiesti se afla la intrarea in Campulung-Muscel dinspre Targoviste (68 km) si Brasov (80 km); In cadrul Manastirii Namaiesti exista 20 de locuri de cazare ce sunt puse la dispozitie credinciosilor.

Biserica manastirii este sapata in piatra, in stanca muntelui si este considerata monument istoric din secolul al XIV-lea. Date exacte in legatura cu ridicarea manastirii si a bisericii sapata in stanca nu se cunosc. Insa, legendele locale pomenesc chiar de numele domnitorului Negru Voda.

Tot legenda povesteste si despre ctitorul anonim al bisericii, un cioban simplu care pastea cu oile si a facut un popas la poalele muntelui, la marginea padurii, pe aceasta piatra mare, ramanand cu oile aici peste noapte. In timpul noptii ciobanului i s-a aratat in vis Maica Domnului care i-a spus: “Scoala-te, sapa sub tine si vei gasi o icoana intr-o bisericuta de piatra. Aici vei face tu biserica in cinstea si slava Intrarii in Biserica a Sfintei Fecioare Maria, izvor de viata si de tamaduire”. Dupa ce a sapat trei zile si trei nopti ciobanul adescoperit o bisericuta de piatra, in forma de pestera, cu icoane si odoare bisericesti.

Sursa: www.crestinortodox.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Manastirea Namaiesti din Namaesti - judetul Arges

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.