Manastirea Dervent Galita

Actuala Manastire Dervent a fost ctitorita pe la inceputul secolului XX, in locul uni foste veche vatre monahala din secolele IX-XI. Sub pastoria PS Arhimandrit Gherontie al Tomisului, staretul manastirii fiind parintele Elefterie Mihail a pus temelia actualei biserici la data de 5 iulie 1936. Sfintirea noului lacas de cult s-a facut in data de 13 septembrie 1942, ajungand ca in anul 1959 aceasta sa fie inchisa. 

In anul 1990 pe 2 februarie, preotul Elefterie Mihail a primit dreptul pentru redeschiderea manastirii, iar pe 12 mai acelasi an s-a mutat la cele vesnice. In anul 1940 datorita mostenitorii defuncutlui Ghipara s-a realizat donarea Icoana Maicii Domunului facatoare de minuni catre manastire Derven, acesta se afla in pronausul bisericii, in partea stanga, asezata pe un iconostas inalt pe care credinciosii trec cerand ajutor Maicii Domnului.

In locul unde au fost martirizati patru din ucenicii Sfantului Apostol Andrei, in urma cu aproape 2000 de ani, perioada din secolul I unde in era noastra a propovaduit crestinismul in sudul Dobrogei, au aparut patru cruci de piatra.

De-a lungul veacurilor, crucile s-au dovedit purtatoare de har tamaduitor de diferite neputinte trupesti si sufletesti.

Sat Galita, Com. Lipnita, Jud Constanta

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Manastirea Dervent Galita

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.