Manastirea Barnova – judet Iasi

Manastirea Barnova din comuna cu acelasi nume a judetului Iasi este o manastire de calugari amplasata in padurile Podisului Central Moldovenesc intr-un decor natural in apropierea municipiului Iasi. Pentru a ajunge la manastire se poate alege varianta pe drumul spre Vaslui, imediat dupa Hanul Trei Sarmale, pe partea dreapta, se parcurge un drum de circa 10 km care ajunge in satul Barnova .

Manastirea Barnova fost ctitorita de domnitorul Moldovei, Miron Barnovschi-Movila de la care vine si originea numelui. Ansamblul Manastirii Barnova a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004, avand codul de clasificare IS-II-a-A-04103 si fiind alcatuit din urmatoarele 5 obiective: Se crede ca pe locul actual al Manastirii Barnova ar fi existat anterior o alta biserica mai veche de lemn, de la domnitorul Stefan Tomsa al II-lea.

Clopotul din 1614 pastrat la Barnova si pus in legatura de vechimea bisericutei de lemn, fusese comandat de fapt de Stefan voda Tomsa, pentru bisericuta de la Poarta, zidita de el in turnul de la intrarea in Curtea Domneasca din Iasi (cu hramul Sfintei Treime).

Sursa: ro.wikipedia.org

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Manastirea Barnova – judet Iasi

1 proprietati