Lacul Albastru din Baia Sprie

Baia Sprie este unul dintre cele mai vechi orașe atestate din România, și anume în anul 1329 cu numele de Monte Medio. Întregul oraș reprezintă o călătorie în trecut pentru toți cei care trec pe meleagurile sale, datorită numărului mare de clădiri vechi și impresionate, vechi de sute de ani, care domină întregul oraș. Din păcate, totuși, invazia tătară care a avut loc la sfârșitul anilor 1600 a distrus multe dintre clădirile orașului, dar unele dintre ele, precum clădirea actualei primării, au fost reconstruite în secolul al XVIII-lea.

Lacul Albastru este o zonă ce este protejată prin lege care s-a format în mod natural, dar din cauza unor mine seculare care s-au surpat. Culorile acestui lac se schimbă în funcție de sezon, datorită concentrației diferite de substanțe din apă pe timpul sezonului rece sau cel cald. Culoarea oscilează de la turcoaz la albastru cobalt, în special din cauza sulfatului de fier și sărurilor din cupru.

Lacul Albastru se află într-o zonă deosebit de frumoasă, iar traseul care duce spre el nu este unul greu de urmat. Deși durează aproximativ 60 minute cu plecare din centrul orașului Baia Sprie, este recomandat să îl faceți datorită privelistilor oferite la fiecare pas. Depresiunea orașului începe să fie vizibilă după doar 15 minute și, odată ce veți începe să absorbiți toate elementele din jur, veți înțelege de ce localnicii refuză să se mute de aici. Este un loc absolut special și, totodată, unic în România.

Este ușor să ajungeți la Lacul Albastru, deoarece traseul principal este marcat și orice localnic vă va îndruma cum să ajungeți, din centrul orașului Baia Sprie. Dar, există și alte trasee care duc în acest loc superb, cum ar fi de la vârful Mons Medius, care vă vor duce pe lângă unele mine seculare care au fost, în trecut, mândria orașului maramureșean.

Date de contact:

Adresă:                                         Baia Sprie – 60 minute de mers pe jos din centru

Surse:                                           www.laculalbastru.ro / www.alexb.ro/

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Lacul Albastru din Baia Sprie

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.