Gaura Tatarilor - Covasna

Pestera Gaura Tatarilor este considerata de multi dintre cei care au strabatut-o una dintre cele mai inspaimantatoare si ciudate pesteri din Romania. Aceasta se afla pe Cheile Varghisului la doar 54 de kilometri de localitatea Sfantu Gheorghe.

Principalul motiv pentru care multi se tem sau au ramas cu o amintire infricosatoare despre aceasta pestera este constitutia acesteia cu forme de ochi de circa 2,5 metri ce par ca te urmaresc in intunecimea locului. Inauntru ei este o liniste completa dispersandu-se chiar si sunetul pasarilor numeroase din afara acesteia, singurele sunete care predomina fiind fosnetul frunzelor aduse de vant si picurarea lacrimilor de calcar de pe pereti. 

Este denumita astfel deoarece se considera ca acest loc ar fi fost un adapost al teribililor tatari dornici de cucerire care au sapat aceste grote in forma de ochi pentru a-i descuraja pe cei ce vor sa se aproprie. Pestera poate fi vizitata de catre cei indragostiti de munte si aventuri oricand in timpul zilei urmand traseul pe Cheile Varghisului, aceasta putand fi zarita printre frunze. Atentie insa, poate fi un teren periculos pentru cei care sunt incepatori sau se descurajeaza sa urce pe munte. 

(sursa foto)

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Gaura Tatarilor - Covasna

1 proprietati