Despre Botosani

Orasul Botosani este cel maimare oras si resedinta de judet al Botosaniului, iar existenta acestuia este atestata documentar inca din 1350 dintr-un text din pisania Bisericii Armene Sfanta Maria. Acesta era amplasat la rascrucea unor drumuri comerciale fapt ce a determinat inflorirea sa economica, insa a pierdut din importanta atnci cand a fost construita o linie feroviara secundara de capat dintre orasele Lemberg-Cernauti-Suceava.

 Principala activitate a locuitorilor din zona era agricultura insa nici mestesugurile nu duceau lipsa de ocupanti. Orasul Botosani a fost atestat drept resedinta de judet in anul 1968. 

 Pe teritoriul Botosaniului arheologii au descoperit elemente de feudalism timpuriu din secolele XI-XIII dar si obiecte de ceramica mai vechi ce dateaza inca din secolul III. Etimologia numelui de Botosani este incerca insa exista o explicatie cum ca numele ar fi provenit de la un boier al secolului V pe nume Botas. Putem vizita in Botosani case memoriale ale unor personalitati cu o importanta majora pentru Romania cum ar fi Nicolae Iorga, Grigore Antipa, Ciomac Cantemir, dar si muzee, teatre si biblioteci sub egida numelui lui Mihai Eminescu.

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Despre Botosani

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.