Cetatea Poenari – judet Arges

Ansamblul Cetatii Poienari se afla pe drumul dinspre Curtea de Arges spre Transfagarasan, aproape de Barajul Vidraru la o distanta de 25 km fata de municipiul Curtea de Arges. Este situata pe varful Muntelui Cetatuia si se poate ajunge la ea de la poalele acestuia doar daca se urca cele 1480 de trepte ce formeaza un traseu superb prin padure. In medie, urcarea pana la cetate ia in jur la 30-40 minute, in functie de conditia fizica a fiecaruia.

Desi este dificil de ajuns la ea, datorita amplasarii, merita facut acest efort atat pentru a vizita ce a mai ramas din vechea cetate, cat si pentru peisajul care poate fi admirat de aici. Cetatea Poienari este construita din piatra si caramida,avand un plan triunghiular, adaptat terenului si un turn patrat. Conform informatiilor istorice existente in prezent, cetatea a fost zidita in timpul lui Vlad Tepes , fiind autorul extinderii acesteia.

 In sec. al XVI-lea cetatea a fost abandonata, iar in timp s-a ruinat. Restaurarea cetatii este efectuata dupa proiectul arh. F. Bilciurescu in 1972, de catre Trustul de constructii hidrotehnice. 

Afla mai multe despre Cetatea Poienari pe Calatoresc.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Cetatea Poenari – judet Arges

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.