Cetatea Cladova – județul Arad

Cetatea Cladova a fost descoperită acum câteva decenii, după ce au fost descoperite mai multe elemente care demonstrau că așezarea a fost locuită încă din perioada neolitică. Au fost efectuate mai multe săpături, unde s-a demonstrat ulterior că așezarea paleolitică s-a întins pe toată suprafața cercetată cu excepția pantei semi abrupte de pe latura de Sud.

În apropierea cetății, pe una dintre terasele aferente, au fost descoperite vetre de foc din epoca paleolitică, locuințe din perioada dacică, daco-romană dar și din perioada feudală și romano-bizantină. În plus, au fost descoperite și obiecte extrem de importante din punct de vedere istoric și cultural, cum ar fi gresie de ascuțit, o cataramă de fier veche de sute de ani, fusarole din epoca fierului, piatră de ascuțit din perioada feudală, garnitură de bronz pentru căldare de lemn, și multe altele.

Este bine de știut că toate descoperirile din această zonă se află sub pământ, inclusiv cetatea. În ziua de azi, întreaga zonă a fost abandonată de către arheologi, cel puțin temporar, iar prin urmare vegetația a cuprins cetatea și teritoriul care o înconjoară, îngreunând astfel accesul. Cu toate acestea, dacă vei ajunge aici, nu vei regreta nici un moment datorită priveliștilor deosebite și a pădurii care ne duce cu gândul la perioada de mult apusă a dacilor.

Cetatea Cladova se află între localitatea Păuliș și Radna, în apropierea Pârâului Cladova. Dacă vii dinspre Păuliș, atunci cetatea se va afla pe partea stângă de-a lungul Drumului Național DN7, iar imediat ce ai trecut podul pârâului cu același nume, vei putea observa pe partea stângă Cetatea Cladovei, care se află în spatele Popasului Mara. De fapt, după ce vei depăși podul, vei vedea pe partea din stânga Drumul Comunal DC69, acesta ducând direct la ruinele cetății.

Adresă:                                   DN7, DC69, jud. Arad

Coordonate GPS:                   46.1065486 // 21.6544527

Surse:                                     ro.wikipedia.org //  www.hoinari.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Cetatea Cladova – județul Arad

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.