Cetatea Alba Iulia - Cetatea Bastionara, județ Alba

Pe Dealul Citadelei, la începutul secolului al XVII-lea, a început construcția uneia dintre cele mai iconice obiective turistice din ziua de azi din Alba Iulia, și anume Cetatea Alba Carolina. Astăzi, aceasta reprezintă unul dintre cele mai vizitate cartiere din oraș de reședință din județul cu același nume, din motive lesne de înțeles. Conform scrierilor istorice, construcția pentru cetate a început în anul 1715 și a fost finalizată în 1738, fiind, la final, o adevărată fortăreață, demnă de folosit ca metodă de apărare împotriva atacurilor Imperiului Habsburgic.

Cetatea Alba Carolina a fost construită pe ruinele unei alte fortificații, și anume Castrul Roman al Legiunii, vechi de aproximativ 2000 de ani. În timp, a mai fost construită de fapt o cetate, „Cetatea Medievală Bălgrad”, dar aceasta a avut o viață foarte scurtă, fiind distrusă la scurt timp de către popoarele cuceritoare. Deși locul a stat în ruine o perioadă foarte lungă, pe el a fost construită o fortificație ca o metodă de apărare împotriva Imperiului Habsburgic, dar și împotriva Imperiului Otoman, care în acea perioadă se extindeau din ce în ce mai mult pe teritoriul țării noastre.

Cel care a condus construcție cetății a fost mareșalul Eugeniu de Savoia, cunoscut ca și Prințul Eugen, unul dintre cei mai străluciți feldmareșali din Imperiul Roman, el fiind, de fapt, principalul motiv pentru care Austria a reușit să devină una dintre cele mai mari puteri de pe planetă.

Cetatea Alba Carolina a trecut prin mai multe evenimente tumultoase, cum ar fi cele care au avut loc în anul 1849, când trupele ungare au asediat 3 luni de zile fortăreața, dar nu au reușit să pătrundă în ea.

Cetatea Alba Carolina reprezintă, în fapt, centrul istoric al orașului Alba Iulia, fiind declarat în mod oficial un cartier istoric în urmă cu mulți ani. În apropierea cetății găsim o sumedenie de obiective turistice de mare interes, cum ar fi Grădina Japoneză, Universitatea 1 Decembrie 1918, Grădina Română, Catedrala Romano Catolică, și multe altele.

Adresă:                                  cartier în Alba Iulia, jud. Alba

Coordonate GPS:                   46.06983 // 23.57264

 Surse:                                     turism.apulum.ro

Mai multe impresii si pareri despre Cetatea de la Alba Iulia puteti gasi pe site-ul Calatoresc.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Cetatea Alba Iulia - Cetatea Bastionara, județ Alba

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.