Castelul Voila (Spitalul Voila) din Câmpina

Aflat pe teritoriul localității Câmpina, situat într-o zonă submontană, Castelul Voila are o istorie incertă, despre care nu avem disponibile prea multe detalii. Totuși, putem deduce că în jurul anului 1871 clădirea a luat rolul unui spital, fiind folosit pentru alinarea suferințelor a celor care sufereau de diverse boli și condiții. Cel care a făcut posibilă acest lucru este Barbu Știrbei, cel care deținea întreaga moșie a Câmpinei. Acesta s-a îndrăgostit de întreaga zonă, de aceea ales să construiască în apropierea „spitalului” un alt castel, care, în ziua de astăzi, îi poartă numele. Lucrările pentru noul castel au început la sfârșitul anului 1871, dar până în anul 1962, zona nu a mai fost dezvoltată din punct de vedere al infrastructurii. Cu toate acestea, în jurul anului 1962, pe aceste meleaguri au fost construite o mulțime de clădiri de interes pentru localnici, cum ar fi școli și alte instituții importante.

Din anul 1971, Spitalul Voila a căpătat un statut de spital de neuropsihiatrie, iar astăzi putem găsi 510 paturi, iar întreaga suprafață ce aparține instituției se întinde pe 25 de hectare, iar aproximativ jumătate este asociat cu construcții pavilionare.

Întregul peisaj care înconjoară castelul este extrem de impresionant, iar pacienții au posibilitatea de a petrece timpul liber în curtea spitalului, datorită unei suprafețe impresionante de spațiu verde, unde găsim, printre altele, bănci și foișoare, menite pentru pacienți și cei care îi vizitează pe aceștia.

Ambele construcții – Castelul Voila și Castelul Barbu Stirbey – se află la o distanță mică una de cealaltă și le putem găsi în partea de Nord a localității Câmpina, și anume pe strada Voila la numărul 114. Dacă nu te afli cu mașina personală în Câmpina, dar dorești să vizitezi castelele, atunci este bine de știut că este un autoturism de tip maxi-taxi care circulă din centrul orașului până la moșie, din 20 în 20 de minute. Poți contacta spitalul cu privire la vizitare de Luni până Vineri, între orele 09 și 18.

Adresă:                                  Str. Voila nr. 114, Cod: 105600, Câmpina, jud. Prahova

Surse:                                     spitalulvoila.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Castelul Voila (Spitalul Voila) din Câmpina

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.