Cascada Pișoaia din Vidra

Cascada Pișoaia este una dintre cele mai mari cascade din România, iar peisajul pe care aceasta îl dezvoltă este incredibil de impresionant. Ea este cu adevărat o podoabă a României, fiind de departe una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Munții Apuseni. Apa din cascadă se îmbină perfect cu pietrele calcaroase, întreaga zonă fiind de fapt protejată prin lege, recunoscută ca și o rezervație paleontologică. În apropiere pot fi găsite fosile lemnoase imprimate în pietrele calcaroase, care au luat forma unor melci, acestea aflându-se pe aceste meleaguri de zeci de milioane de ani.

Avem în apropiere și Dealul Melcilor, unde moluștele au fost încrustate o sumedenie de specii de moluște, majoritatea dintre ele avându-și originea încă din perioada Cretacicului Superior. Cascada Pișoaia face parte dintr-o arie naturală extinsă, de peste 4 hectare, unde pot fi găsite peste 30 de specii de moluște, multe dintre ele nemaiexistând de foarte mult timp.

Există practic două trasee montane care duc către Cascada Pișoaia, primul fiind unul de tip circuit, care pleacă din Arieșeni, duce către Barajul Mihoiești, apoi la Dealul cu Melci, Cascada Pișoaia și înapoi către Arieșeni. Al 2-lea are același punct de plecare, ajunge la Barajul Mihoiești, apoi la Cheile Văii Morii, după la Cascada Pișoaia, Dealul cu Melci, Casa Memorială al lui Avram Iancu și Muntele Găina. Ambele trasee prezintă o dificultate ușoară spre medie, fiind destul de accesibile pentru toate tipurile de persoane.

Dacă, totuși, vrei doar să vizitezi cascada fără să iei cursul unui drum montan, există posibilitatea de a ajunge la satul din zonă Nemeși, iar de aici vei avea doar 30 de minute de mers pe jos până la cascadă, aceasta fiind în partea de Sud a localității. Dacă vii dinspre Alba Iulia, urmează Drumul Național DN74 până la Abrud, după care intră pe DN74A care duce spre localitatea Vârși, apoi fă stânga pe DN75, unde după câțiva kilometri vei face stânga pe Drumul Județean DJ762, imediat înainte de a începe Barajul Mihoiești. Urmează drumul județean până ajungi în localitatea Nemeși, cascada aflându-se pe partea stângă a drumului, sau în Sudul satului.

Adresă:                                   DJ762, Cod: 517854, Nemeși

Coordonate GPS:                   46.361411 // 22.877495

Surse:                                     www.welcometoromania.ro

 Foto by: ziare.com

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Cascada Pișoaia din Vidra

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.