Cascada Iadolina din Bulz

Cascada Iadolina din Burz este, conform multor persoane care au vizitat-o, cel mai frumos teritoriu din întreaga zonă pe care o reprezintă Munții Apuseni. Județul Bihor, mai ales în zona Crișana, avem unele dintre cele mai necunoscute și, totodată, superbe locuri din România. Cascada Iadolina face parte dintr-o mulțime de obiective cu interes turistic din Valea Iadului. Aceasta conține enorm de multe cascade și peșteri, toate frumoase și deosebite în felul lor.

Indiferent de modalitatea pe care o alegi să mergi către cascadă, nu vei regreta nici un moment decizia făcută. Cascada Iadolina este cea mai frumoasă din zonă, fiind printre singurele care are o cădere în trepte a apei, iar sunetul pe care aceasta îl produce este unic, fiind raportat de mulți care au scris recenzii despre acest loc superb.

Cele mai cunoscute și vizitate cascade din această zonă sunt următoarele: Cascada Bohodei, Cascada Boiului, Cascada Bulbuci, Cascada Evantai, Cascada Iadolina, Cascada Izvorul Minunilor, Cascada Oșelu, Cascada Pădurea Neagră, Cascada Săritoarea Ieduțului și Cascada Vadu Crișului.

Iubitorii de natură care vin pentru prima dată pe Valea Iadului vor fi de-a dreptul impresionați de cruditatea și naturalețea locului. Vor avea parte de nenumărate obiective turistice și vor dori, cu siguranță, să se întoarcă cât mai rapid posibil, deoarece turiștii vor trece prin chei înguste, păduri dese și creste stâncoase, toate marcate prin semne inscripționate pe copaci.

Pentru a ajunge la Cascada Iadolina din Bulz, trebuie să mergeți pe un drum forestier care prezintă, pe alocuri, un nivel înalt de dificultate, nefiind posibilă trecerea pentru cei cu dizabilități. Acesta face parte dintr-un traseu foarte lung, de aproximativ 48 de kilometri, care începe Remeți, continuă în Lacul Leșu, apoi traversează Valea Iadului și ajunge la ultimul punct, Cascada Iadolina.

 Date de contact:

Adresă:                                   Munții Apuseni, județul Bihor

Coordonate GPS:                   46,73479 N, 22,56037 E

Surse:                                     travelbihor.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Cascada Iadolina din Bulz

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.