Cascada Duruitoarea – Moldova

În inima Masivului Ceahlău, de-a lungul pârâului Rupturii, se află Cascada Duruitoarea, un obiectiv turistic cunoscut de la noi din țară, dar nu numai. Este una dintre cele mai înalte cascade din România, cu o cădere care ajunge, pe alocuri, la 30 de metri. Cascada poate fi găsită la o altitudine de aproximativ 1247 metri și este un loc perfect de relaxare pentru cei care doresc să viziteze aceste meleaguri.

Pentru a ajunge la cascadă, va trebui să vă pregătiți din mai multe puncte de vedere, deoarece traseul nu este tocmai ușor. Va trebui să parcurgeți o pădure deasă și un teren accidentat, dar, în anumite punct, veți găsi amenajate mai multe bănci, unde puteți să vă odihniți pentru câteva momente și să admirați mediul înconjurător, superb prin naturalețe și priveliști deosebite.

Există trei trasee pe care puteți să le urmați pentru a ajunge la cascadă și veți afla, cu siguranță, când va aflați în apropierea ei, datorită zgomotului produs de aceasta, de acolo luându-și și numele „Duruitoarea”. În zonă sunt amenajate mai multe bănci și locuri de relaxare, dar, mai mult decât atât, este destul de greu să vă apropiați de cascadă, deoarece există un singur traseu stâncos care duce la aceasta. Traseul poate fi efectuat doar de cei cu experiență în alpinism, deși sunt și unele persoane care îl traversează ce sunt dornice de momente care produc adrenalină.

Această zonă este, de departe, cea mai frumoasă din întreaga regiune a Moldovei și este un veritabil punct turistic de pe teritoriul țării noastre. Dar după cum suntem obișnuiți deja, autoritățile nu au grijă de el, aceasta fiind cauza pentru care mai mulți localnici din satele alăturate au decis să curețe de gunoaie zona, făcând-o, astfel, mai atractivă pentru cei care viziteaza Cascada Duruitoarea.

Accesul la cascadă are loc doar prin Parcul Național Ceahlău, iar intrarea se face doar contra cost, prețul fiind de doar 6 RON.

Date de contact: 

Adresă:           Cod: 617130, Parcul Național Ceahlău

Surse:             vacanteleluimircea.wordpress.com

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Cascada Duruitoarea – Moldova

1 proprietati