Întreaga zonă care înconjoară localitatea Bușteni este superbă din toate punctele de vedere. Avem parte de o sumedenie de cascade și priveliști deosebite, fiind o adevărată oază naturală care îi impresionează pe toți cei care îi pășesc pragul. Cascada s-a format pe versantul opus al Văii Jepilor din Munții Bucegi, iar ea mai poartă denumirea de „Cascada Fantomă”, deoarece apa curge de-a lungul ei doar în prima parte a primăverii, în restul anului fiind doar o formațiune de stânci.
În Parcul Natural Bucegi avem parte de extrem de multe obiective turistice și locuri de vizitat, cum ar fi Cascada Urlătoarea, Mănăstirea Caraiman, Sfinxul, Babele, Peștera Ialomiței (face parte din județul Dâmbovița), Cascadele Vânturiș, Castelul Peleș, Mănăstirea Sinaia, Babele, Brâna Mare, dar și o sumedenie de trasee, cum ar fi Traseul Montan Crucea Eroilor Caraiman. Parcul Natural Bucegi este o zonă protejată prin lege și este recomandat să vizitezi această rezervația, mai ales dacă nu ajuns niciodată pe aceste meleaguri.
Cascada Caraiman este punctul ideal de a începe o drumeție către Babele, Piatra Arsă, Vârful Omul, Crucea Eroilor și cantonul Jepi. Un lucru puțin știut este faptul că, la vârful cascadei, găsim un monument numit „Crucea Eroilor Neamului”. Acesta are o înălțime de 28 de metri, fiind un adevărat simbol al Bucegilor, și a fost ridicat prin ordinul Reginei Maria, pentru a comemora toți soldații ce au căzut în luptă în timpul Primului Război Mondial.
Cascada Caraiman poate fi accesată cu ajutorul unui traseu ce începe din localitatea Bușteni, iar distanța este de aproximativ 4.3 kilometri, iar ea poate fi efectuată în mai puțin de 2 ore. Traseul are o dificultate redusă, fiind accesibil pentru majoritatea persoanelor care au o condiție fizică decentă.
Adresă: Parcul Natural Bucegi, județul Prahova
Surse: ro.wikipedia.org
Sursa foto: planiada.ro