Calcarele cretacice de la Cisnădioara – Sibiu

Calcarele cu hipuriți, Calcarele cretacice sau Piatra Broaștei se referă la aceeași structură de roci ce s-a format în timpul a multor milioane de ani, în Sudul Sibiului și a localității Cisnădioara. Acestea sunt protejate prin lege și sunt încadrate ca și monumente ale naturii ca rezervație naturală, legea fiind dată undeva în prima jumătate a anilor 2000.

Valea Argintului, locul în care se află Cisnădie, este o zonă incredibil de frumoasă, cu o mulțime de locuri în care turiștii își pot petrece vacanța. Denumirea văii este dată de pârâul care traversează zona, un afluent al râului Cibin, iar în popor acesta mai este știut ca și „Râușorul”.

Calcarele cretacice sunt importante din punct de vedere paleontologic deoarece aici pot fi găsite diferite fosile de moluște cu branhii, numite lamelibranhiate, corali, oase de pești, și multe altele. Dar majoritatea turiștilor nu vizitează acest loc, ei venind pe meleagurile din Sudul Transilvaniei pentru a admira vechile cetăți dacice, diferite obiective turistice din satele istorice din zonă sau a se bucura de priveliștile oferite de teritoriul muntos. Dar, dacă te afli vreodată în apropierea localității Cisnădioara, este recomandat să îi dai măcar o șansă acestui loc, mai ales dacă ești pasionat de arheologie și paleontologie.

Cisnădioara se află în partea de Sud a Sibiului, la aproximativ 15 kilometri distanță, iar acestea sunt legate de DJ106A până la Iazul Seviș, de unde trebuie să faci stânga către destinația finală. Odată ce ai ajuns în Cisnădioara, de pe DJ106D trebuie să faci dreapta la intersecția cu Strada Piața Gozelinuș, după iar dreapta pe Strada Valea Argintului care te va duce până la Piatra Broaștei.

Date de contact:

Adresă:                                   Cisnădioara, în afara localității, în Sud – Vest

Coordonate GPS:                   45.69967 // 24.09782

Surse:                                     muntii-nostri.ro // lataifas.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Calcarele cretacice de la Cisnădioara – Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.