Bustul lui Mihai Eminescu din Timișoara

În apropierea clădirii care găzduiește Filarmonica din Timișoara se află un parc mic, care găzduiește Bustul lui Mihai Eminescu, cel mai cunoscut poet român care a trăit vreodată.

Mihai Eminescu s-a născut la Botoșani, pe 15 Ianuarie în anul 1850 și a fost un mare poet și prozator, care a influențat atât de mulți români cu operele de artă pe care le-a creat. După cum bine știm, el a copilărit la Ipotești și a avut debutul în literatură în anul 1866, când a scos mai multe opere literare, cum ar fi „La mormântul lui Aron Pumnul” sau „De-aș avea”, poezie ce a fost publicată în revista Familia, alături de alte 5 poezii.

Ceea ce nu mulți știu este faptul că Eminescu și-a schimbat numele în cursul anului 1866, când Iosif Vulcan l-a convins să renunțe la numele de familie „Eminoviciu”. 1 an mai târziu acesta lucra ca și sufleur și copist de roluri pentru Iorgu Caragiale, iar mai târziu la Teatrul Național, unde l-a și cunoscut pe marele Ion Luca Caragiale. În tot acest timp, el a continuat să scrie o sumedenie de poezii, drame, fragmente de romane, traduceri din germană, și așa mai departe.

Mihai Eminescu a avut o cariera bogată și a reușit să construiască în jurul singurului lucru care îi aducea cu adevărat fericirea: creația literară. El s-a stins din viață în București pe 15 Iunie în anul 1889, la vârsta de 39 de ani, iar rămășițele sale se află pe teritoriul cimitirului Bellu, cavoul său aflându-se la umbra unui tei.

Am putea scrie sute de pagini despre viața lui Eminescu și modul în care acesta a influențat cultura și dezvoltarea noastră personală, dar nimic nu poate demonstra respectul pe care îl avem decât prin fapte. De aceea, am o propunere: o dată pe an de ziua lui, pe 15 Iunie, să mergem și să depunem niște flori, pentru a îl putea comemora și realiza ce comoară a avut țara noastră.

Date de contact:

Adresă:                                   Parcul de lângă Filarmonica din Timișoara

Coordonate GPS:                   45.75074445 // 21.22564768

Surse:                                     destepti.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Bustul lui Mihai Eminescu din Timișoara

3 proprietati