Biserica Sfanta Margareta din Medias - Sibiu

Centrul medieval din Mediaș adăpostește biserica evanghelică cu hramul Sf. Margareta. În 13 iulie, de ziua Sf. Margareta, era organizat un mare târg, unde se întâlneau mesteșugarii din toate părţile Transilvaniei, unde diferitele bresle ale meșteșugarilor stabileau măsuri pentru apărarea intereselor lor profesionale și comerciale. În anul 1550 turnul bisericii este înălțat cu încă trei etaje, semn că Mediașul a fost ridicat la rangul de oraș. Cele patru turnulețe ridicate în 1551 reprezentau statutul orașului cu drept de pronunțare și condamnare la moarte.

Din turnul bisericii, cu o siluetă zveltă observabilă din orice direcție te-ai apropia, trompetiștii anunțau apropierea dușanului. În caz de punere în pericol al orașului, trompetistul risca să fie aruncat din turn. Trâmbița se păstrează și astăzi în fondul muzeului. Turnul denumit Turnul Trompetiștilor, clasificat printre primele zece turnuri înclinate ale lumii, se încadrează armonios în structura arhitectonică a bisericii evanghelice Sf. Margareta.

Construită în stil gotic târziu, biserica este compusă din trei nave, având o lungime de 56 m și o lățime de 20 m. În interior bolţile bisericii se ridică până la înălţimea de 12 m. În interior piesa cea mai valoroasă o reprezintă altarul triptic gotic târziu, datând din perioada 1480 - 1490. Pictorul bisericii nu este cunoscut, dar are influențe Vieneze.

Pe interiorul bisericii sunt expuse covoare orientale și picturi murale executate în secolele XIV-XV. Orga formată din două claviaturi manuale și una cu pedale are 24 de registre și peste 1300 de fluiere. Clopotele bisericii se află în turnul de deasupra intrării, în castelul bisericesc. Clopotul cel mai mare și cel mai vechi datează din anul 1498.

Adresa: Str. Herman Obert , Nr. 10

Sursa: www.welcometoromania.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Sfanta Margareta din Medias - Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.