Biserica Roșie - Biserica Evanghelică Luterană din Arad – județul Arad

Biserica Roșie din Arad a fost construită la începutul anilor 1900 și a fost proiectată de către arhitectul Ludovick Szantay, ea fiind terminată în mai puțin de un an de la așezarea primei pietre de temelie. Biserica Roșie și-a dobândit numele de la materialele folosite și de la aspectul acesteia, fiind construită în mare parte din cărămidă roșie șlefuită.

Biserica iconică din Arad a fost ridicată în stilul arhitectural gotic și neogotic, cel din urmă fiind găsit în preponderență în interiorul acesteia. În partea principală regăsim trei turnuri, cel principal având o înălțime impresionantă de 46 de metri, dar partea cea mai frumoasă a acestei construcții se află în interiorul bisericii. În apropierea altarului există o pictură creată în 1848, mult mai veche decât biserica în cauză, iar aceasta se numește „Rugăciunea lui Iisus în grădina Ghețiman”, fiind realizată de I. Umlauf.

Biserica Roșie din Arad ascunde o mulțime de obiecte importante foarte valoroase, cum ar fi o orgă electropneumatică Wegensstein, care a fost adăugată în posesiile lăcașului de cult în anul 1927, după ce a fost cheltuită o sumă exorbitantă de bani pentru acea perioadă.

Biserica Roșie a avut la inaugurarea ei 3 clopote din bronz, care, conform scrierilor din acea perioadă, producea cel mai deosebit sunet, dar, din cauza la Primul Război Mondial, ele au fost topite pentru a folosi bronzul pentru producerea proiectilelor necesare în câmpul de luptă

Biserica se află pe Bulevardul Revoluției la numărul 61 din Arad, în apropierea altor obiective turistice de mare interes, cum ar fi Muzeul din Arad, Biserica Catolică „Sf. Anton de Padova”, „Parcul Copiilor”, „Parcul Mihai Eminescu”, și multe altele. Ea este deschisă doar în zilele de Vineri, Sâmbătă și Duminică, în timpul liturghiilor. Biserica Roșie este o clădire incredibil de frumoasă, deoarece ea a rezistat extrem de bine de-a lungul anilor și și-a păstrat multe dintre elementele concepute la inaugurarea acesteia.

Adresă:  Bulevardul Revoluției 61, Cod: 310130 Arad, jud. Arad

Surse:     www.evangluth-arad.ro / wikipedia.org

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Roșie - Biserica Evanghelică Luterană din Arad – județul Arad

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.