Biserica Romano - Catolică din Târgu Mureș

Există mai multe biserici Romano – Catolice pe teritoriul orașului Târgu Mureș, dar cea pe care ne vom concentra în acest articol va fi Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, una dintre cele mai vechi și frumoase din întregul județ și întreaga regiune istorică a Transilvaniei. Aceasta a fost inaugurată în anul 1764, într-o perioadă tumultoasă din istoria țării noastre, iar ea a fost construită în stilul arhitectural baroc, împrumutat de la vecinii noștri austrieci, care controlau în acea perioadă mai multe zone ale țării noastre.

Comunitatea catolică din Târgu Mureș au fost în posesia mai multor lăcașe religioase de sute de ani, dar nu au avut niciodată un loc permanent unde să își desfășoare activitățile. Imperiul Austriac a intrat în posesia mai multor clădiri istorice care au fost controlate de către comunitate catolică, aceștia fiind nevoiți la un moment dat să își construiască propria biserică. De aceea a fost construită Biserica Romano – Catolică din Târgu Mureș.

Clădirea actuală a fost ridicată pe o veche casă ce a aparținut lui Ferenc Nagy Szabo, care a fost achiziționată de către comunitate în anul 1719, dar nu a pus prima piatră de temelie până în anul 1728, ea fiind finalizată abia după 36 de ani de la punerea în aplicare a proiectului. Dar, un lucru ce nu este regăsit la multe clădiri vechi din România, este acela că biserica a rămas practic neschimbată de peste 250 de ani, ea fiind doar renovată pe alocuri. Astfel, în ziua de astăzi, clădirea se prezintă în același mod cum o făcea și în anul 1764, ea fiind o adevărată operă arhitecturală, din toate punctele de vedere.

Biserica Romano – Catolică „Sfântul Ioan Botezătorul” se află în Piața Trandafirilor, la numărul 61, la doar câteva minute de mers pe jos de Catedrala Ortodoxă „Înălțarea Domnului”, în partea de Est.

Adresă:                                   Piața Trandafirilor nr. 61, Cod: 540053, Târgu Mureș

Coordonate GPS:                   46.54649 // 24.56554

Surse:                                     tirgumures.ro // welcometoromania.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera